AGENDA

Woensdag 29 mei

Spelochtend

10:00 | Inloophuis

Op woensdag 29 mei bent u van harte welkom in ons inloophuis Het Anker (Inloophuis van Sta-Op-Zorg) voor koffie/thee, praatje, en spelletjes zoals: biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, schaken etc. We zijn geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens zijn we elke maandag en vrijdag geopend van 10.30 tot 15.00 uur. Gezelligheid, koffie/thee en warme maaltijd.

Vrijdag 31 mei

Lezing John Brosens

15:30 | Boekhandel 't Spui

In Sprong naar het duister vertelt John Brosens het waargebeurde verhaal over Pieter Dourlein, een Zeeuwse marineman en Engelandvaarder. Matroos Dourlein komt net terug uit Indië in Den Helder als in mei 1940 zijn schip door Duitse stuka’s tot zinken wordt gebracht. Pieter overleeft, vecht met de mariniers en ziet hoe Rotterdam in vlammen opgaat. Gezocht door de Duitsers vlucht hij naar Engeland, waar prins Bernhard hem rekruteert voor de opleiding tot geheim agent. Hij wordt slachtoffer van het Englandspiel, weet te ontsnappen aan de SS, maar wordt bij terugkeer in Engeland niet geloofd door de Britten en gevangen gezet. Boekhandel ‘t Spui op vrijdag 31 mei. Aanvang 15.30 uur.

Dinsdag 4 juni

Leesgroep geschiedenis

19:30 | ZB Bibliotheek Vlissingen

In ZB| Bibliotheek Vlissingen start een leesgroep geschiedenis. Op dinsdagavond 4 juni is er een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over geschiedenis te lezen en in contact willen komen met andere lezers. Belangstellenden zijn welkom om 19.30 uur in ZB| Bibliotheek Vlissingen, aan de Spuikomweg 7. De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de Bibliotheek. LeesclubsLandelijk zijn leesclubs erg in opmars. Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over geschiedenis te praten. Leidraad voor de groepen is een gevarieerde lijst van boeken over geschiedenis die is opgesteld door historici. Senia leesclubs lezen 6 à 7 boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Aanmelden/informatie: André Schoonderbeek, andre.schoonderbeek@senia.nl - www.senia.nl.