Nova Melodica uit Kapelle genomineerd voor Club van het Jaar 2019

KAPELLE - Help Jongerenkoor en –combo Nova Melodica uit Kapelle naar de finale door op hen te stemmen via www.clubvanhetjaar.nl. Het bijzondere verhaal van de club zorgde ervoor dat zij zich konden nomineren. Nu werven zij stemmen om in de finale te komen en uiteindelijk de titel ‘Club van het jaar’ en bijbehorende prijzen te winnen! Richard Eversdijk, voorzitter van Jongerenkoor en -combo Nova Melodica gaf zijn club op voor de verkiezing.

“Wij van Nova Melodica doen mee aan de verkiezing omdat we willen laten zien hoe enthousiast, swingend en leuk ons koor is. We zijn een jong christelijk jongerenkoor met een uitgebreid combo. We treden op in kerkdiensten, maar wij organiseren ook onze eigen concerten bijvoorbeeld bij eenj ubileum, met Pasen of Kerst. Met veel plezier repeteren we elke donderdagavond en treden we op in kerkdiensten. We zijn een hechte groep en organiseren regelmatig activiteiten georganiseerd zoals feestavonden, barbecues, een kampweekend. Zo maken wij lid zijn van Nova Melodica nog leuker en gezelliger.”

In de schijnwerpers

Dit jaar vindt voor de tweede keer de verkiezing ‘Club van het Jaar’ plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen. Het doel van de verkiezingen is om te laten zien hoe belangrijk een vereniging kan zijn om plezier in je sport of culturele activiteit te hebben. Dat dit de basis kan vormen voor levenslang plezier en wie weet voor een succesvolle carrière in sport of cultuur. Stemmen op Nova Melodica kan via de link: https://bit.ly/2Httm6Z.

Van gemeente- en provinciewinnaars naar dé Club van Jaar 2019

In de week van 11 juni worden de clubs met de hoogste score per gemeente en provincie bekendgemaakt. Deze score wordt bepaald door het aantal geworven stemmen te delen door het aantal leden. De provinciewinnaars pitchen op dinsdag 18 juni hun club voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sport- en cultuurwereld. De vakjury beslist welke sport- en cultuurclub zich in 2019 ‘Club van het jaar’ mogen noemen. De winnaars worden in de week van 24 juni bekend gemaakt. Uit de gemeente Kapelle is naast Jongerenkoor en –combo Nova Melodica Showcorps Jonge Kracht genomineerd in de categorie Cultuurclub.

De landelijke winnaar krijgt naast de eer dat hij een jaar lang de titel ‘Club van het jaar mag dragen ook een masterclass van een expert naar keuze en een professionele promotiefilm. “Nova Melodica viert volgend jaar haar 50-jarig jubileum, een masterclass van een zangexpert en een promotiefilm zou ontzettend goed van pas komen. We zetten alles in om zoveel mogelijk stemmen te vergaren, licht Richard toe.

Achtergrond verkiezing

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. Als coöperatie onderkent de Rabobank dat en daarom heeft zij samen met NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen. [l]