Cuisine Machine vorig jaar. FOTO JEROEN VERMEYDEN
Cuisine Machine vorig jaar. FOTO JEROEN VERMEYDEN Jeroen Vermeyden

Jubileumeditie van Cuisine Machine

VLISSINGEN - Komend pinksterweekend vindt de vijfde editie plaats van Cuisine Machine. Zo’n jubileumeditie is natuurlijk een extra groot feestje waard en daar is het afgelopen jaar dan ook heel hard aan gewerkt.

Tijdens Cuisine Machine op 7, 8, 9 en 10 juni, ‘de vrolijkste voorjaarsstorm van Nederland’, parkeren 40 35 foodtrucks, eetkraampjes en barretjes parkeren zich in en rond de Lasloods in Vlissingen. Die plek is nieuw: het terrein rond de Machinefabriek is niet meer geschikt voor grote evenementen.
De organisatie, die in handen is van Louk Peperkamp en Marco Evenhuis, is blij met de Lasloods als alternatief. Evenhuis: "De Lasloods ligt aan de binnenhavens en dat is een hele gunstige plek voor wat betreft openbaar vervoer en parkeerterreinen. De loods heeft veel betere faciliteiten dan de Machinefabriek. Je zit 10 minuutjes verder lopen van de binnenstad en het gebouw is van buiten misschien minder imposant, maar je krijgt er veel meer een gevoel van vrijheid voor terug. De Lasloods kijkt namelijk over het water uit op de Visserijkade, op de scheepswerven Amels en Damen en op de skyline van Vlissingen. Er hangt een beetje een strandsfeertje en dat is echt wel heel lekker."
De line-up van 40 trucks en eetstandjes laat weer veel nieuwe namen zien. Louk Peperkamp: "Er doen weer wat nieuwe lokale restaurants en cateraars mee, zoals Kale & de Bril uit Goes, maar er zijn ook nieuwe deelnemers van verderop met supertoffe specialiteiten zoals Limburgs zoervleisj, inktvis, stoofgerechten en ramen noodles. En dit keer blijven vega’s en vegans ook zeker niet ondervoed: bijna alle deelnemers nemen wel iets passends mee en bovendien komt vega(n) truck Het Ministerie van Geluk voor het eerst naar Vlissingen."
Ook aan muziek geen gebrek, weet Evenhuis: "We hebben ongeveer 40 acts verspreid over vier dagen. Van lokale coverbands en duo’s tot aanstormende nationale talenten als Healand en Leoparte. Onze ‘huisband’ Convoi Exceptional hebben we ook weer weten te strikken. Dat wordt echt weer een bizar lekker feestje, natuurlijk."
Alle info over Cuisine Machine staat inmiddels online (openingstijden, parkeren, programma, etc.: www.cuisinemachine.nl [l]