Onlangs is de nieuwe afdeling heekunde geopend van Adrz. FOTO LINDA RIJK FOTOGRAFIE
Onlangs is de nieuwe afdeling heekunde geopend van Adrz. FOTO LINDA RIJK FOTOGRAFIE Foto: Linda Rijk Fotografie

Adrz zit financieel al een paar jaar in de lift

GOES - Adrz zit op financieel gebied al een aantal jaar in de lift. Over vorig jaar heeft het Zeeuwse ziekenhuis een positief bedrijfsresultaat geboekt van 5,3 miljoen euro.

VAN ONZE REDACTIE

Daardoor is de solvabiliteit opnieuw toegenomen naar 25,7 procent. Solvabiliteit is nodig om financiële tegenvallers te kunnen opvangen en toekomstige investeringen te kunnen financieren. Adrz heeft vorig jaar ook flink geïnvesteerd. Er is een nieuwe centrale sterilisatie-afdeling, een moeder- en kindcentrum geopend, de eveneens nieuwe afdeling heelkunde is onlangs geopend en vorig jaar is begonnen met de realisatie van een tweede CT-scan.

Adrz wil de komende jaren blijven investeren in haar locaties in Goes, Vlissingen en Zierikzee. “Dat is een belangrijke randvoorwaarde voor het faciliteren van kwalitatief goede zorg”, stelt Adrz in een toelichting op de jaarcijfers. “Adrz is bezig met het opstellen van een nieuwe strategie voor de komende vijf tot vijftien jaar. Daarbij willen we onze directe omgeving zowel geografisch, inhoudelijk als financieel betrekken”, zegt voorzitter van de raad van bestuur Claudia Brandenburg. CZ is volgens haar een belangrijke partner. De verzekeraar heeft het ziekenhuis vier jaar geholpen toen het in financiële moeilijkheden verkeerde.“Nu we er goed voorstaan, denken ze mee over de toekomst en hoe we de zorg in Zeeland toegankelijk kunnen houden.” Adrz denkt ook dit jaar een goed resultaat te boeken.[l]