Rode Kruis directeur Marieke van Schaik schenkt AED

VLISSINGEN - Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van het Rode Kruis Walcheren is deze afdeling een inzamelingsactie gestart voor AED’s ten behoeve van de inwoners van Walcheren.

Op 11 juni om 15.30 uur is de feestelijke kick-off van het jubileum welke verricht wordt door mevrouw Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis Nederland. Zij zal dan de eerste AED overhandigen aan de Algemene Basisschool (ABS).

De AED komt aan de buitenmuur in een daarvoor verwarmde kast en is beschikbaar voor alle buurtbewoners.

Nog veel meer

De uitreiking van de eerste AED, nu nog gesponsord door het Rode Kruis, staat symbool voor de vele die nog moeten volgen. Het Rode Kruis Walcheren roept daarom bedrijven, overheden en betrokkenen op te doneren. Dit kan op NRK afd. Walcheren, bankrekening nr NL93RABO0153224819

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand door middel van een elektrische schok. AED’s zijn steeds vaker te vinden in openbare ruimtes. Hierdoor kan iedereen ervan gebruikmaken en een slachtoffer vóór aankomst van de hulpdiensten helpen. Rode Kruis Walcheren geeft al jaren EHBO- en reanimatiecursussen.

Rode Kruis Walcheren

In Nederland staan bijna 21.000 vrijwilligers paraat om in actie te komen bij rampen of ongelukken, om EHBO te verlenen op evenementen of kwetsbare mensen voor te bereiden op noodsituaties. Jan van Berkel, voorzitter van de afdeling Walcheren: “In Walcheren telt men 150 vrijwilligers. We proberen ons zo goed mogelijk in te zetten voor de regio. We doen dit onder andere door reanimatiecursussen en voorlichting te geven, aanwezig te zijn bij grote evenementen en nu door extra AED’s voor Walcheren te realiseren”. [l]