Wethouder Rens Reijnierse gooit een dartpijl. FOTO CÉDRIC BROODMAN
Wethouder Rens Reijnierse gooit een dartpijl. FOTO CÉDRIC BROODMAN Foto: Cédric Broodman

Samen sporten op schoolplein Ravenstein

VLISSINGEN – Een koprol doen, darten op een gigantische bord en flessenvoetbal. Dit waren maar een paar van de sporten die vrijdag te doen waren op het schoolplein van de Ravensteinschool in Vlissingen. Wethouder Rens Reijnierse opende deze laatste sportmiddag van het schooljaar door samen met de kinderen een dartpijl op het dartbord te gooien.

DOOR CÉDRIC BROODMAN

De Ravenstein is niet de enige school in Vlissingen die HZ-studenten sportkunde over de vloer heeft gehad om buitenschoolse activiteiten te organiseren. “In totaal zijn er dit jaar nog vijf andere basisscholen in Vlissingen die hebben meegewerkt”, vertelt Martijn Bour van de gemeente Vlissingen. “De HZ-studenten zijn ingezet namens het project Vlissingen in beweging om een gezonde actieve leefstijl te bevorderen bij basisschoolleerlingen.”

Fanatiek

De leerlingen hebben het erg naar hun zin op het schoolplein. Er wordt veel gelachen en er wordt fanatiek meegedaan door de kinderen. “Ik vind het heel erg leuk”, vertelt Talia (8). “Het is erg gezellig en ik ben al bij elke les geweest.”

“Ik geloof erin dat studenten het beste leren in de praktijk”, zegt Bour. “We zoeken samenwerking met alle studenten aan de sportkunde opleiding. Zo gaan we ook met derde- en vierdejaars aan de slag. Uiteindelijk is het doel dat we zoveel mogelijk basisscholen kunnen helpen en dat de docenten en kinderen gaan inzien wat er allemaal mogelijk met maar weinig spullen.”[l]