Uitreiking cheque kinderkamp. FOTO C. GORTER
Uitreiking cheque kinderkamp. FOTO C. GORTER C. Gorter

Humanitas Kinderkamp Zeeland blij verrast door enorme donatie van €13.000

MIDDELBURG - Op zaterdag 15 juni werden vrijwilligers van Humanitas Kinderkamp Zeeland enorm verrast, zij ontvingen uit handen van Elly Brand, namens de Lionsclub Middelburg, een cheque van €13.000,-. Dit prachtige bedrag is het resultaat van de Ei actie van Lions Club Middelburg, een actie die dit jaar voor de dertiende keer gehouden werd. De opbrengst is elk jaar bestemd voor een goed doel. Het goede doel voor dit jaar was Humanitas Kinderkamp Zeeland.

De overhandiging vond plaats tijdens een BHV training. Humanitas Kinderkamp Zeeland verzorgt sinds 1981 ieder jaar tijdens de zomervakantie een kinderkamp voor 80 Zeeuwse kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar voor wie vakantie niet zo vanzelfsprekend is. Een week lang kunnen zij hun zorgen vergeten en leuke dingen doen met elkaar! Het gaat bijvoorbeeld om kinderen van ouders, pleeggezinnen of tehuizen die onvoldoende financiële middelen hebben om een vakantie te betalen. Kinderen uit gezinnen waar één van de familieleden ziek is, kinderen met een (kleine) beperking of waarbij vanwege andere omstandigheden een vakantie niet binnen de mogelijkheden ligt. Elk kamp staat altijd in het teken van een thema, maar wat het thema ook is, het programma staat altijd bol van de leuke activiteiten! Ze kunnen daar lachen, bij het kampvuur zitten en broodjesbakken, zwemmen, voetballen, knutselen, fietsen, dropping, middagje naar het strand, hiken, dansen, speurtocht, afwassen, vlotten maken, hutten bouwen, een zeilrace op het Veerse Meer en nog véééél meer! Het doel is dat elk kind de kampweek als een geweldige vakantie ervaart.

Giften
Om zo’n kamp ieder jaar te financieren is Humanitas Kinderkamp Zeeland vooral afhankelijk van giften zowel in geld als middelen. Het Kinderkamp wordt niet gesubsidieerd en wordt volledig georganiseerd door een enthousiaste groep geschoolde, ervaren vrijwilligers. Met deze geweldige bijdrage door de Lionsclub Middelburg kunnen heel veel kinderen weer een week onbezorgd genieten en plezier maken. Het geld wordt besteed aan de meer dan 100 activiteiten die in de week georganiseerd worden, maar ook voor de vele honderden vers bereide maaltijden voor alle kinderen en vrijwilligers en de slaapvoorzieningen. Kinderkamp Zeeland is samen met Humanitas gecertificeerd door de Stichting KinderVakanties.
https://www.humanitaskinderkamp.nl