Werkgevers, HR medewerkers en mantelzorgers verzamelen zich bij de Buzz voor het rondetafelgesprek. FOTO STICHTING WERK EN MANTELZORG
Werkgevers, HR medewerkers en mantelzorgers verzamelen zich bij de Buzz voor het rondetafelgesprek. FOTO STICHTING WERK EN MANTELZORG stichting werk en mantelzorg

Werk en mantelzorg, maak het bespreekbaar

VLISSINGEN - Werk combineren met mantelzorg, het is de normaalste zaak van de wereld! Toch wordt er weinig over gesproken. En daar gaan de Walcherse gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen samen met Manteling iets aan doen! Want alleen als dit belangrijke, actuele thema op de werkvloer bespreekbaar wordt, kunnen we werk en zorg beter op elkaar afstemmen.

Op woensdag 19 juni bezocht de Werk&Mantelzorg Buzz on Tour de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere. In Vlissingen ontving wethouder Albert Vader werkgevers, HR medewerkers, werkende mantelzorgers en medewerkers van Manteling in de Buzz voor een ronde tafelgesprek over de combinatie Werk en Mantelzorg.
"Veel mantelzorgers durven op het werk niet te vertellen dat ze mantelzorger zijn. We hopen dat we onder andere met de Buzz on Tour het onderwerp Werk en Mantelzorg op de werkvloer bespreekbaar kunnen maken", aldus Conny Prins van Manteling.

Bespreekbaar
Werk en mantelzorg bespreekbaar maken. Een op de vier werknemers combineert werk met zorgtaken. In de zorg is dit zelfs 1 op de 3! Daarom is het belangrijk om het thema bespreekbaar te maken. Tussen leidinggevenden en werkende mantelzorgers, tussen collega’s, op directieniveau, in de OR en gewoon op de werkvloer.
In de Buzz werden afgelopen woensdag goede gesprekken gevoerd over het combineren van werk en mantelzorg Algemene conclusie van de aanwezigen was dat begrip voor de situatie en maatwerkoplossingen voor de mantelzorger het beste werken. En dat je daarvoor een heel loyale werknemer terugkrijgt. Zeeuws breed krijgt de Werk&Mantelzorg Buzz nog een vervolg. Het Navigatieteam Aantrekkelijk Zeeland van de Provincie Zeeland en Manteling nodigen werkgevers en werkende mantelzorgers uit om met hen te brainstormen hoe werkende mantelzorgers het beste ondersteund kunnen worden en wat zij nodig hebben.
Bent u werkende mantelzorger of werkgever en wilt u meedenken? Stuur dan een mail naar Marianne Kral, Senior Projectleider Provincie Zeeland mam.kral@zeeland.nl.
Voor mantelzorgondersteuning kunt u terecht bij Manteling; 0118 553530 of kijk op de website: www.mantelingwalcheren.nl [l]