Zomerspelen voor de jeugd in de wijken van Vlissingen

VLISSINGEN - In samenwerking met bewoners, vrijwilligers en een aantal organisaties in de wijken van Vlissingen ondersteunt Stichting ROAT de zomervakantiespelen vanaf 9 juli tot en met 25 juli.

De zomerspelen bieden een leuk alternatief voor de (ouders en) kinderen die niet op vakantie gaan en voorkomt dat de jeugd zich gaat vervelen op straat. Er wordt een attractief en gratis aanbod van verschillende activiteiten georganiseerd voor de jeugd in de wijken van Vlissingen, waarbij buurtbewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen bij de uitvoering hiervan. Ook wordt er een terras ingericht waar ouders en bewoners terecht kunnen om de onderlinge buurtcontacten te verstevigen en de samenwerkende organisaties.

Voor de kinderen tot en met 12 jaar wordt er op de betreffende locaties een speelveld ingericht met een stormbaan, klimvuurtoren, pannakooi, rodeo stier rijden, bootcamp, strandspelletjes en activiteiten voor de kleintjes zoals schminken, nagellakken, knutselen, cake versieren en de komst van een goochel- en ballonnenclown. Voor de ouders en buurtbewoners staat er op het terrein een partytent waar gratis koffie, thee gedronken kan worden en voor de kinderen is er een limonadebar. Bij warm weer zal er ook een waterslidebaan worden opgezet.

Buurtpreventieteams, bewonersorganisaties, Kiddo’z, Paardoes, Bootcamp Vlissingen en vrijwillige medewerkers vanuit Stichting ROAT verlenen hun medewerking aan deze zomervakantie activiteiten. We kunnen best nog wat hulp gebruiken dus als u het leuk vindt om de jeugd uit Vlissingen een leuke middag te bezorgen, kunt u zich aanmelden bij Jethro Bostelaar, opbouwwerker bij stichting ROAT via 06 40267069 of 0118-468158 of per mail j.bostelaar@stichtingroat.com

Programma overzicht voor de kinderen tot en met 12 jaar. De tijden van deze activiteiten zijn vanaf 13.30 tot 16.30 uur.

Dinsdag 9 juli: Middengebied, locatie manege Paardoes.

Donderdag 11 juli: Centrum, Van Nispenplein.

Dinsdag 16 juli: Paauwenburg, locatie Nelson Mandelaveld.

Donderdag 18 juli: Bossenburgh, locatie schoolplein de Omnibus/ Indianenveld.

Dinsdag 23 juli: Oost Souburg, locatie Karolingeburght.

Donderdag 25 juli: Westerzicht, locatie basketbalplein.

Gedurende de laatste 2 weken van de zomervakantie vinden er activiteiten plaats voor de jongeren vanaf 13 jaar en ouder. Deze activiteiten zullen verder bekend worden gemaakt via de social media.

Alle activiteiten voor de 12- jeugd vinden buiten plaats en we zijn daarmee wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer en bij extreme hitte wordt de activiteit afgelast. Veiligheid van deelnemers en vrijwilligers staat daarbij voorop. Het afgelasten van een activiteit zullen wij bekendmaken via de Facebookpagina (www.facebook.com/StichtingRoat) en op onze website (www.stichtingroat.com) . Gedurende de laatste schoolweek krijgen alle kinderen uit de gemeente Vlissingen een flyer mee vanuit school. Wij hopen dat veel bewoners en kinderen uit de diverse wijken een kijkje komen nemen bij de zomerspelen 2019 en dat het gezellig druk wordt! Laten we er samen een leuke vakantietijd van maken! [l]