Follie à deux treden op in het wonzorgcentrum.
Follie à deux treden op in het wonzorgcentrum. Foto:

AGENDA

Vrijdag 5 juli

Orgelconcert

12:00 | Sint Jacobskerk

Het eerste orgelconcert van dit zomerseizoen in de Vlissingse Sint Jacobskerk wordt dit jaar op vrijdag 5 juli verzorgd door Hans van der Meijden, organist te Tvedestrand te Noorwegen. Het concert begint om 12 uur en duurt ongeveer een half uur. Voorafgaand is er de wekelijkse beiaardbespeling. Op het programma staan werken van Joseph Haydn, Georg Böhm en Johann Sebastian Bach. Hans bespeelt zowel het koor- als het hoofdorgel van de kerk. De toegang is gratis; bij de uitgang is er een collecte om de onkosten te dekken.

Optreden Follie à deux

14:30 | Woonzorgcentrum Theo van Doesburg

Follie à deux bestaat uit het duo Marina Eckhardt op mandoline en Monty van Belzen op accordeon. Een unieke samenstelling. Zij treden op in woonzorgcentrum Theo van Doesburg, Dr. Ottestraat in Vlissingen. Vrijdag 5 juli. Aanvang: 14.30 uur. U bent van harte welkom!

Concertronde Zeeuws Jeugdorkest

20:00 | Sint Jacobskerk

Een concert van het Zeeuws Jeugdorkest o.l.v. Carlo Nabbe in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Er worden onder andere werken gespeeld van J. Haydn, W.A. Mozart en G. Rossini door het Zeeuws Jeugdorkest, Zeeuws Studentenorkest en het Jong ZJO.

Zondag 7 juli

Evensong

17:00 | Sint Jacobskerk

Zondag 7 juli, aanvang 17 uur, wordt er een Evensong gehouden in de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Liturg van deze vespersdienst is ds. Gerrit Ruitenburg, voorganger van de protestantse gemeente te Zoutelande. Het koor de Evensingers staat onder leiding van Ineke Wijkhuijs; het orgel wordt bespeeld door Jos Vogel, vaste organist van deze kerk. De Evensong is het kathedrale avondgebed uit de Anglicaanse traditie, met lezingen uit de Bijbel, en de gezongen lofzang van Maria en Simeon als vaste onderdelen. Ook is er veel ruimte voor samenzang van (Engelse)hymnes. Iedereen is van harte welkom om deze vespers mee te beleven en mee te vieren!

Orgel Sint Jacobskerk.