Tim Leonhart met zijn favoriete boek: 'Juffendag'. FOTO EUGÈNE DE KOK
Tim Leonhart met zijn favoriete boek: 'Juffendag'. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

Chapeau: Vakantielezen - Wil jij 'Juffendag' van Vivian den Hollander winnen?

Kop: Tim blijft gewoon doorlezen

VLISSINGEN - Het is belangrijk dat kinderen in de groepen drie en vier van de basisschool blijven lezen tijdens de vakantie om een zomerleesdip te voorkomen. In de Vlissingse Bode staan de komende weken jongens en meiden die dat doen. Zij laten zien dat het ook gewoon leuk is. De kids geven tips over hun favoriete boeken. En jij kunt die winnen!

DOOR EUGÈNE DE KOK

Dertien basisscholen in Vlissingen doen mee aan het project ‘Vakantielezen’ van de ZB/Vlissingen en Stichting Lezen. Samen willen ze er voor zorgen dat kinderen de komende weken een boek blijven pakken. Het Mozaïek in Oost-Souburg is één van de dertien scholen. Tim Leonhart komt graag in de mediatheek in het Kroonjuweel, ‘toevallig’ ook de plek waar zijn moeder vrijwilligerswerk doet. “Ik vind het leuk om boeken te lezen”, zegt hij. Zijn moeder leest ‘s avonds voor, vaak uit de boeken van Roald Dahl. “We lezen voor sinds hij klein is. Elke dag zitten we samen. Het is ook gezellig. Ik las vroeger zelf de boeken van Roald Dahl en hij vindt ze gelukkig ook heel leuk”, zegt ze.

Als Tim zelf leest, pakt hij graag boeken van Vivian den Hollander. “Het gaat over dingen die je zelf meemaakt en de plaatjes zijn heel grappig”, vertelt hij. ‘Juffendag’ is één van zijn favorieten. Het gaat over een reisje van de school naar het strand.

Winnen?

Wil jij het boek ‘Juffendag’ van Vivian den Hollander winnen? Mail dan je naam en adres naar activiteitvlissingen@dezb.nl.[l]