Fiets-voetveer onder vleugels van Westerscheldetunnel

VLISSINGEN - De Westerschelde Ferry wordt een dochteronderneming van de NV Westerscheldetunnel. Vanaf 1 januari zwaait de tunnel voor een periode van zeker tien jaar de scepter over het fiets-voetveer tussen Breskens en Vlissingen.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Gedeputeerde Harry van der Maas en directeur Harald Schoenmakers hebben daartoe vorige week een intentieverklaring ondertekend.

De Westerschelde Ferry verkeert al jaren in financiële problemen. Nadat er geen vervoersbedrijf werd gevonden dat de ferry wilde exploiteren nam de provincie vorig jaar het roer over. De provincie denkt dat de ferry in de nieuwe constructie kan profiteren van de kennis en kunde van de NV Westerscheldetunnel. De NV leverde de laatste maanden al de interim-leiding.

Vernieuwen

Sindsdien zijn volgens beide partijen stappen gemaakt in het aanbrengen van meer structuur in de organisatie, het vernieuwen en verbeteren van de faciliteiten en is er hard gewerkt aan de uitstraling en beleving van de vervoersdienst. “We versterken zo de organisatie met kennis en kunde en het biedt schaalvoordelen”, zegt Van der Maas over de stap. “Ik ben blij dat we daarmee de kwaliteit van de verbinding voor inwoners en toeristen kunnen vergroten."

Meerjarenplan

De komende tijd kijken de partijen hoe ze de samenwerking het beste vorm kunnen geven. Dit najaar neemt Provinciale Staten een besluit over dat meerjarenplan.[l]