Menno met zijn favoriete boeken. FOTO EUGÈNE DE KOK
Menno met zijn favoriete boeken. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

'Als je nooit leest, leer je nooit nieuwe woorden'

VLISSINGEN - Het is belangrijk dat kinderen in de groepen drie en vier van de basisschool blijven lezen tijdens de vakantie om een zomerleesdip te voorkomen. In de Vlissingse Bode staan de komende weken jongens en meiden die dat doen. Zij laten zien dat het ook gewoon leuk is. De kids geven tips over hun favoriete boeken. En jij kunt die winnen!

DOOR EUGÈNE DE KOK

Dertien basisscholen in de gemeente Vlissingen doen mee aan het project ‘Vakantielezen’ van de ZB/Vlissingen en Stichting Lezen. Samen willen ze er voor zorgen dat kinderen de komende weken een boek blijven pakken. De openbare basisschool De Branding is één van de deelnemende scholen.

Menno Goedegebure zit in groep vier van de school aan de Bouwen Ewoutstraat in Vlissingen. Hij is zeven jaar. “En sinds vorig jaar heb ik al zeven boeken uitgelezen”, zegt Menno trots. Zijn favorieten? Dat is zonder twijfel de serie over de waanzinnige boomhut. “Het lijkt alsof je er zelf in zit. Het is heel erg avontuurlijk.” Met zijn ouders leest hij ook vaak. Na een lange dag vol activiteiten komen ze dan even tot rust. De boeken van Dolfje Weerwolfje komen dan regelmatig voorbij. Menno geniet van die momenten. “Als je nooit leest, leer je nooit nieuwe woorden. Ik vind het gewoon erg leuk om te doen.”

Wil jij het boek ‘De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen’ winnen? Mail dan je naam en adres naar activiteitvlissingen@dezb.nl. …