Afbeelding
Foto:

Spektakel tijdens internationale Lifesaving-wedstrijd

VLISSINGEN - Op het Vlissingse Badstrand vindt dit weekeinde voor de eerste keer een internationale Lifesaving-wedstrijd plaats.


Naast teams uit Nederland zijn er ook meerdere inschrijvingen vanuit Duitsland en België. Circa zestig deelnemers nemen en zaterdag en zondag tegen elkaar op.
Op zaterdag is (onder voorbehoud van operationele inzet) rond 16.00 uur een Search & Rescue-oefening te zien, waarbij onder andere de KNRM en een helikopter van de Kustwacht betrokken zijn.
Zondag vindt het zwaarste onderdeel, 'Oceanman', plaats rond 13.00 uur. Het volgens de organisatie populairste onderdeel, 'Beachflags', begint daarna rond 13.45 uur. 'Tijdens deze spectaculaire afvalrace moeten deelnemers een stokje (beachflag) bemachtigen tot er één winnaar overblijft', aldus de organisatie. Die is in handen van de Lifesaving Shop en de reddingsbrigade Dr. A. Stavermanbrigade. 'Uniek is dat bij het Vlissingse evenement de mogelijkheid bestaat voor de lokale jeugd om deel te nemen aan een amateurtoernooi.'
Op het Badstrand komen naast de verschillende sportvelden en clubtenten ook springkussens, een stormbaan en enkele kraampjes te staan. Kijk voor meer informatie op http://lef.lifesavingshop.nl.[l]