Madelief de Lange met haar favoriete boeken. FOTO EUGÈNE DE KOK
Madelief de Lange met haar favoriete boeken. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

'Het grote boek van Madelief' is een favoriet van Madelief

VLISSINGEN - Het is belangrijk dat kinderen in de groepen drie en vier van de basisschool blijven lezen tijdens de vakantie om een zomerleesdip te voorkomen. In de Vlissingse Bode staan de komende weken jongens en meiden die dat doen. Zij laten zien dat het ook gewoon leuk is. De kids geven tips over hun favoriete boeken. En jij kunt die winnen!

DOOR EUGÈNE DE KOK

Dertien basisscholen in de gemeente Vlissingen doen mee aan het project ‘Vakantielezen’ van de ZB/Vlissingen en Stichting Lezen. Samen willen ze er voor zorgen dat kinderen de komende weken een boek blijven pakken.

De Ichthusschool is één van de deelnemende scholen. Madelief de Lange zit in groep vier. Haar favoriete boek? “Het grote boek van Madelief”, lacht ze, terwijl ze het boek van Guus Kuijer uit de jaren ‘70 zien. “Maar ‘Juf Braaksel’ vind ik ook heel erg leuk. Dat gaat over een hele gemene juf. Het is een erg grappig verhaal.”

Er zitten nog meer boeken in de tas van Madelief, bijvoorbeeld ‘De GVR’ van niemand minder dan Roald Dahl. “Die lezen we nog steeds samen, want ik vind het ook nog leuk. Vroeger, toen ik net zo oud was als Madelief, las ik ze ook al”, zegt haar moeder. Als Madelief eenmaal een boek te pakken heeft, kan ze niet meer stoppen. “Dan wil ik het eigenlijk in één keer uitlezen.”

Wil jij het boek ‘Juf Braaksel’ van Carry Slee’ winnen? Mail dan je naam en adres naar activiteitvlissingen@dezb.nl. De winnaar van het boek 'Hank de Septopus' is Dinand Oreel.[l]