Gratis computercursus voor beginners in ZB| Bibliotheek Vlissingen

VLISSINGEN - Op dinsdag 20 augustus start de gratis cursus Klik &Tik in ZB| Bibliotheek Vlissingen. Dit is een basiscursus voor het omgaan met de computer en internet.

De cursusinhoud is berichten versturen, tweedehands koopjes zoeken, informatie van de overheid ontvangen, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, zorg aanvragen; dat gaat bijna allemaal via internet. Maar wat als je dat moeilijk vindt?
De Bibliotheek biedt een gratis cursus aan. Deze cursus Klik & Tik helpt je gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt 'downloaden'.
Klik & Tik is een oefenprogramma dat je thuis, achter je eigen pc kunt doen. Via filmpjes bekijk je de eenvoudige uitleg en daarna ga je aan de slag met praktische oefeningen. Maar je kunt de cursus ook met begeleiding van een bibliotheekmedewerker in de Bibliotheek volgen.
De cursus bestaat uit drie delen: de basis (over typen, klikken en websites bekijken); het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers); samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)

Cursusdata
De cursus start op dinsdag 20 augustus en vindt wekelijks plaats op dinsdagen en donderdagen van 10.00 – 11.00 uur. Het aantal weken dat een cursist nodig heeft om alle lessen te volgen wordt grotendeels bepaald door de deelnemer zelf.

Aanmelden
Voor aanmelden en meer informatie kun je bellen naar Ricardo Maas (0118-654406) of naar het algemene nummer van de Bibliotheek (0118-654120). Je kunt ook naar de Bibliotheek komen of een e-mail (laten) sturen naar cursusvlissingen@dezb.nl [l]