Sara Louwerse met haar favoriete boek: 'Het nachtmerrieneefje'. FOTO EUGÈNE DE KOK
Sara Louwerse met haar favoriete boek: 'Het nachtmerrieneefje'. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

'Ik lees heel graag en veel'

VLISSINGEN - Het is belangrijk dat kinderen in de groepen drie en vier van de basisschool blijven lezen tijdens de vakantie om een zomerleesdip te voorkomen. In de Vlissingse Bode staan de komende weken jongens en meiden die dat doen. Zij laten zien dat het ook gewoon leuk is. De kids geven tips over hun favoriete boeken. En jij kunt die winnen!

DOOR EUGÈNE DE KOK

Dertien basisscholen in de gemeente Vlissingen doen mee aan het project ‘Vakantielezen’ van de ZB/Vlissingen en Stichting Lezen. Samen willen ze er voor zorgen dat kinderen de komende weken een boek blijven pakken.

De Ichthusschool is één van de deelnemende scholen. Sara Louwerse is acht jaar en zit in groep vier. “Ik lees heel graag en veel”, zegt ze.

Net als veel andere kinderen van haar leeftijd behoort de Dolfje Weerwolfje-reeks tot haar favorieten. “Ik vind het altijd erg leuk wat ze allemaal meemaken. Je kunt echt om ze lachen.” Soms zijn de boeken van Paul van Loon echter ook best eng. Daarom leest ze de boeken het liefste ‘s middags. ‘Juf Braaksel’ is een ander verhaal. Het boek van Carry Slee over de vervelende lerares is vooral leuk en kan ze best voor het slapen lezen.

Winnen?

Wil jij het boek ‘Het nachtmerrieneefje’ van Paul van Loon winnen? Mail dan je naam en adres naar activiteitvlissingen@dezb.nl. De winnaar van week 33 is Raisa Radstaat uit Oost-Souburg.[l]