Deelnemer Hans de Bruin met zijn herinneringsboekje.
Deelnemer Hans de Bruin met zijn herinneringsboekje.

Wat is ontmoetingsruimte Odensehuis?

VLISSINGEN - Odensehuis is een ontmoetingsruimte waar mensen met dementie of andere geheugenproblemen én hun mantelzorgers elkaar kunnen ont-moeten. Ja, expres dat streepje tussen "ont" en "moeten"! Want bij het Odensehuis mág je even binnenlopen voor alleen een kopje koffie of thee, om een praatje te kunnen maken of om je zorgen te kunnen delen. Maar je mag er ook voor kiezen om de hele dag bij ons door te brengen. Wij staan je graag met raad en daad terzijde.

Jij én/of jouw mantelzorger zijn van harte welkom in het Odensehuis. Ja, als je geheugenproblemen hebt, ben je van harte welkom, maar ook degene die voor jou zorgt. Je mag er zelfs voor kiezen of je de dag samen bij ons wilt doorbrengen of dat je als mantelzorger die dag lekker tijd voor jezelf wilt hebben omdat je weet dat jouw naaste bij ons in goede handen is.
Naast zomaar even binnenlopen voor een goed gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee, mag je ook samen met onze vrijwilligers lekkere (warme) maaltijden bereiden en opeten. Ook kun je bij ons je hobby's weer oppakken. Zo zijn er bij ons weer mensen aan het schilderen en tekenen geslagen, ontstaan er spontaan kaartclubjes, houden we spelletjesmiddagen, maken we herinneringsboekjes, wordt er gehandwerkt, etc. Verder gaan we er met enige regelmaat gezellig op uit. Niets is leuker dan met elkaar een museum te bezoeken, naar een pluktuin te gaan, een rondvaart te maken, etc. etc. En heb je zelf leuke ideeën, dan mag je die altijd aan ons doorgeven. Want als er genoeg animo voor is, valt er veel te organiseren.
Kortom: alles mag en niets moet! Bij ons mag je echt helemaal jezelf zijn en je eigen keuzes maken. Wij vinden het heel belangrijk dat je je bij ons vrij én veilig voelt. Geheugenproblemen maken in de kern geen ander mens van je.

Naam
Odensehuis, waarom die naam? Odensehuis is vernoemd naar de stad Odense in Denemarken waar dit idee is ontstaan voor deze mooie vorm van elkaar ont-moeten en samen doen. Je beslist zelf of je wel of niet wilt komen. Een zorgindicatie of diagnose dus is niet nodig.
Nieuwsgierig geworden? Je bent op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur of op vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom. Ons adres is: Pablo Picassoplein 86 in Vlissingen. [l]