Jay Goulooze geniet van de boeken van Annie M.G. Schmidt. FOTO EUGÈNE DE KOK
Jay Goulooze geniet van de boeken van Annie M.G. Schmidt. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

Jay vindt sommige boeken 'gewoon geinig'

VLISSINGEN - De scholen zijn weer begonnen. De afgelopen weken hebben in de Vlissingse Bode kinderen gestaan die tijdens hun vakantie zijn blijven lezen. Zo voorkwamen ze de zogenaamde zomerleesdip en lieten zien dat lezen ook gewoon leuk is. Als laatste vertelt de vrolijke Jay Goulooze over zijn favoriete boek. En jij kunt dat winnen!

DOOR EUGÈNE DE KOK

Dertien basisscholen in Vlissingen deden dit jaar mee aan het project ‘Vakantielezen’ van de ZB/Vlissingen en Stichting Lezen. Samen wilden ze er voor zorgen dat kinderen een boek bleven pakken. De zevenjarige Jay Goulooze van Het Vlot heeft ook de afgelopen weken veel gelezen. “Elke dag lees ik wel even. Ik vind het leuk, maar computerspelletjes spelen ook.”

Zijn favoriete boek? Misschien kun je beter vragen naar zijn favoriete schrijver. Dat is Annie M.G. Schmidt. ‘Otje’ is één van haar vele boeken. “Mijn moeder heeft het voorgelezen”, zegt Jay. “Ik vond het heel leuk.” Van ‘Pluk van de Petteflet’ heeft hij ook genoten. “Die vond ik gewoon geinig.” Als Jay dan toch een favoriet moet kiezen, dan is het ‘Floddertje’. “Het gaat over een ondeugend meisje en haar hondje, die samen allerlei avonturen beleven en streken uithalen.”

Wil jij het boek ‘Floddertje’ van Annie M.G. Schmidt winnen? Mail dan je naam en adres naar activiteitvlissingen@dezb.nl.

Charlize Broeksema uit Ritthem heeft naar aanleiding van de vorige aflevering ‘Juf Braaksel’ van Carry Slee gewonnen.[l]