Guido van de Meent.
Guido van de Meent. Foto:

AGENDA

Donderdag 29 augustus

Afro Grooves en Kraurock band in De Piek

21:00 | De Piek

De Zwitserse zesmansformatie L'Eclair treedt donderdagavond 29 augustus op in Podium De Piek te Vlissingen. Deze exotische band mixt aanstekelijke jazzy Afrobeats met invloeden uit de progressieve jaren zeventig muziek, zoals vooral ook de Duitse Krautrock. Aanvang 21 uur. Zaal open 20 uur. Het optreden wordt gepresenteerd door Ray's Boutique van Jaap van Boven. Het is het eerst concert in een reeks die hij samen met De Piek wil organiseren. Het is ook het eerste concert in De Piek op donderdagavond. L'Éclair toerde de afgelopen jaren door heel Europa en bracht drie albums uit: smeuige erotische soundtracks en, tribal grooves, versmolten met Duitse krautrock. Het derde album, Sauropoda verscheen dit jaar: een melange van dancefloor grooves, studiofantasieën en nachtelijke jams.

Vrijdag 30 augustus

Middagpauzeconcert

12:00 | Sint Jacobskerk

Het laatste middagpauzeconcert van dit zomerseizoen op het fraaie Flentrop-orgel in de Sint Jacobskerk van Vlissingen wordt op vrijdag 30 augustus gegeven door Andreas Meisner, organist van de Dom te Altenberg (Duitsland). Het concert begint om 12 uur en de toegang is gratis. Op het programma staan werken van Bach, Vivaldi, Peeters en Stamm.

Zondag 1 september

Concert met nummers van Charles Aznavour

14:30 | Ter Reede

Guido van de Meent speelt nummers van Charles Aznavour. Na zijn studie aan het conservatorium is Guido veelal werkzaam als zanger/pianist/componist van Franse en Nederlandse chansons. Nadat hij in 2008 het Concours de la Chanson heeft gewonnen heeft hij bij veel uiteenlopende gelegenheden op mogen treden, zowel in binnen- als buitenland. Op zijn repertoire staan nummers van Ramses Shaffy tot Brel, Nederlandstalig, instrumentaal etc. Atrium Ter Reede, Vredehoflaan 370 in Vlissingen.

Evensong

17:00 | Sint Jacobskerk

Zondag 1 september, aanvang 17 uur, wordt er een Evensong gehouden in de Sint Jacobskerk van Vlissingen. Liturg van de vespersdienst is deze keer Ank Muller, werkzaam in de protestantse gemeente van Oost-Souburg. Het koor de Evensingers staat onder leiding van Ineke Wijkhuijs; het orgel wordt bespeeld door Jos Vogel, vaste organist van deze kerk.

Woensdag 4 september

Spelochtend inloophuis

10:00 | Inloophuis

Op woensdag 4 september bent u van harte welkom in ons inloophuis Het Anker (Inloophuis van Sta-Op-Zorg) voor koffie/thee, praatje en spelletjes zoals: biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, schaken etc. We zijn geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens zijn we elke maandag en vrijdag geopend van 10.30 tot 15.00 uur. Gezelligheid, koffie/thee en warme maaltijd.