'Zorgvuldig kijken naar reorganiseren accommodaties'

VLISSINGEN - Dit najaar verwacht de Vlissingse wethouder Rens Reijnierse een eerste plan over het reorganiseren van de gemeentelijke accommodaties.


DOOR BRITTA JANSSEN

Dat vertelde Reijnierse vorige week naar aanleiding van het overzicht van gemeentelijke accommodaties dat de gemeenteraad heeft gekregen. De gemeente Vlissingen werkt aan een plan om fors te bezuinigen op haar accommodaties. "We moeten nog 870.000 euro bezuinigen op de exploitatie", aldus Reijnierse.
Onderzoeksbureau Newae concludeerde dat het voor de gemeente Vlissingen het meest efficiƫnt is om zestig van haar 76 accommodaties af te stoten en vier nieuwe accommodaties voor verschillend gebruik te bouwen. Volgens Newae kan Vlissingen anderhalf miljoen euro besparen als ze zestig accommodaties sluit. Het is volgens Reijnierse nog niet zeker dat de gemeente dit ook gaat doen. "Waarschijnlijk gaan in oktober de eerste vervolgstukken naar de gemeenteraad, maar dat zijn nog geen definitieve plannen. Die komen misschien in het voorjaar, met een uitvoeringsplan. Maar het moment daarvoor is minder belangrijk dan de zorgvuldigheid. We moeten de 870.000 euro bezuinigen voor het einde van deze periode." Deze bestuursperiode loopt tot 2022.
Zonder concrete plannen blijft de toekomst voor de sportclubs en andere verenigingen in de gemeente nog onduidelijk. 'Maar de gemeenteraad heeft besloten dat niemand zonder dak boven zijn hoofd komt te zitten', zei Reijnierse hier eerder al over.[l]