De Sint Jacobskerk is een vast adres tijdens Jazz by the Sea. FOTO ANNET EEKMAN
De Sint Jacobskerk is een vast adres tijdens Jazz by the Sea. FOTO ANNET EEKMAN Archieffoto Annet Eekman

Swingende jazzkerkdienst in Sint Jacobskerk

VLISSINGEN - Woensdag 18 september begint de 29e editie van het jaarlijkse muziekfestival Jazz by the Sea. Tot en met zondag 22 september zijn er vele gratis toegankelijke optredens in en om Domburg. Inmiddels traditiegetrouw is er op de zondag een optreden in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

DOOR BRITTA JANSSEN

Gezelschappen uit binnen- en buitenland spelen hun traditionele jazz tijdens het meerdaagse muziekfestival. Het hoofdpodium is te vinden in Domburg en daarnaast zijn er meer intieme optredens in allerlei horecazaken. Op de zaterdag is er vanaf 14.00 uur een muzikale parade door hartje Domburg.

Jazzkerkdienst
Op de slotdag, zondag 22 september, is er een jazzkerkdienst in Vlissingen, dit jaar met zangeres Machteld Cambridge. Ook deze is gratis toegankelijk.

'Jazz is vrijheid'

De dienst in de Sint Jacobskerk begint om 12.00 uur en de voorganger is, net als vorig jaar, Wim Jansen. Hij is predikant voor de vrijzinnige vleugel van de Protestantse Kerk Nederland. Het thema van deze swingende kerkdienst is 'Jazz is vrijheid!'. Zangeres Machteld Cambridge treedt op samen met 'The Dutch All Stars Jazzband'.

Meer informatie
Kijk voor het complete programma op www.jazzbythesea.nl.[l]