Mentorschap: Wat is dat?

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 5 oktober start het Humanistisch Verbond in Zeeland het seizoen met een bijeenkomst over mentorschap in Middelburg in het Palet. Mevrouw Ineke Jongepier van het Mentorschap Zeeland zal de inleiding verzorgen. Voorafgaand is er een korte presentatie over de activiteiten van het Humanistisch Verbond in Zeeland.

Aan de orde komen de verschillende aspecten van mentorschap. In de eerste plaats voor wie mentorschap geschikt is wanneer familie niet kan helpen bij het nemen van beslissingen, terwijl de persoon in kwestie zelf daartoe niet in staat is. Het begrip “buddy” en “maatje” zijn bekend, maar deze personen hebben geen beslissingsbevoegdheid en kunnen dus die ander bij belangrijke en ingrijpende keuzes niet helpen.

De betrokkene zelf of een ander kan via de kantonrechter een mentor laten aanstellen. De mentor neemt samen met de betrokkene beslissingen over bv financiën, zorg- en hulpverlening. De mentor is verantwoording verschuldigd aan de rechtbank. In de bijeenkomst is ruim gelegenheid om vragen te stellen. Dit alles vindt plaats in het wijkcentrum Palet aan de Johan van Reigerbergstraat 2 te Middelburg op zaterdag 5 oktober om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De bijeenkomst staat open voor iedereen en is vrij toegankelijk. [l]