De kids genieten van het filmuitje. FOTO ANNET EEKMAN
De kids genieten van het filmuitje. FOTO ANNET EEKMAN Foto: Annet Eekman

Kids by the Sea levert veel blije gezichten op

VLISSINGEN - Rotary Club Vlissingen trakteerde ruim 250 leerlingen van Vlissingse basisscholen vorige week op een bijzondere filmmiddag in de Vlissingse bioscoop in het kader van filmfestival Film by the Sea.


VAN ONZE REDACTIE

Voor de vijfde keer organiseerde Rotary Club Vlissingen, in samenwerking met ZB Vlissingen, dinsdag het evenement Kids by the Sea.

Herinnering
Op het programma stonden de film 'Mijn bijzonder rare week met Tess', een inleiding van de schrijfster Anna Woltz van het verfilmde kinderboek en nadien een ontmoeting met de 15-jarige hoofdrolspeler Sonny van Utteren. Sonny kwam speciaal voor de kinderen naar Vlissingen. Het feest voor de kinderen werd afgesloten met een spetterende dans in de Spiegeltent. En alle kinderen kregen het befaamde kinderboek 'Kruistocht in een spijkerbroek' als herinnering.

'Ontmoeting met
hoofdrolspeler Sonny'

Een bijzondere bijkomstigheid is het 50-jarig jubileum van de Rotary Club Vlissingen, zaterdag 21 september. De organiserende Rotarians zien het succes van de vijfde Kids by the Sea als een mooie opsteker voor hun eigen jubileum. In de afgelopen jaren realiseerde de club diverse activiteiten om bijdragen te leven aan lokale doelen, zoals het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur, een kerstdiner en buitenlandse projecten in Alicante en Sri Lanka.[l]