De Poolse topband The Freeborn Brothers treedt vrijdag 11 oktober op in De Piek.
De Poolse topband The Freeborn Brothers treedt vrijdag 11 oktober op in De Piek. bron: The Freeborn Brothers

Poolse topband Freeborn Brothers in De Piek

VLISSINGEN - Het optreden van de Freeborn Brothers Band, op vrijdag 11 oktober wordt één van de topconcerten van dit jaar in Vlissingen, belooft Podium De Piek. De vijfmansformatie uit Polen maakt in Europa naam met een wervelende mengeling van gypsy en Americana, die ook de liefhebbers van klezmer, blue grass en roots muziek nog lang zal heugen.

Op het ene moment komt het over als een wonderlijk circus: dan weer uitbundig en vrolijk, dan weer intens verinnerlijkt, magisch en mysterieus. Het is ondoenlijk er een label op te plakken: de vervaarlijke mengeling van gypsy, americana, trash, grass en roots laat zich in geen hokje te vangen, behalve in termen als bezield of uniek.

De band bespeelt een uitgebreid instrumentarium: accordeon, gitaar, contrabas, bas, banjo, trompet; trombone, en natuurlijk ook zang. Sinds hun nieuwste album is daar ook nog een aantal exotische instrumenten aan toegevoegd.

Als support treedt op: de Ruben en Naomi De Keyzer Band uit Vlissingen. Ruben de Keijzer (38) speelt gitaar, basgitaar, toetsen, mondharmonica en saxofoon. Hij bracht dit jaar zijn eerste plaat uit vol meeslepende, rijk gearrangeerde Americana en een diversiteit aan roots muziek. In zijn band speelt ook zijn vrouw Naomi, o,a, op viool en cello.

Kaarten kun je online bestellen via https://depiek.stager.nl/web/tickets op voor aanvang van het optreden aan de deur. De aanvang is 20:30 uur. [l]