De Vlissingse zang/muziekgroep ZOKANTOOK. FOTO DIMPHY BRUNKE
De Vlissingse zang/muziekgroep ZOKANTOOK. FOTO DIMPHY BRUNKE Dimphy Brunke.

ZOKANTOOK speelt in Ter Reede

VLISSINGEN - Zondagmiddag 13 oktober speelt de zang/muziekgroep ZOKANTOOK voor de 13e keer in hun 13 jarig bestaan in het Atrium van woonzorgcentrum Ter Reede om 14.30 uur.

ZOKANTOOK is 13 jaar geleden begonnen als een zanggroep (9 zangers(essen) en één muzikant. Na het overlijden van de muzikant en door andere externe omstandig heden hebben ze zo’n kleine twee jaar geleden besloten in een totaal andere samenstelling verder te gaan. Echter niet meer als zanggroep, maar als zang/muziekgroep. Met nog twee zangeressen, twee zangers en twee muzikanten die een aantal verschillende instrumenten bespelen (o.a. Solo Gitaar, Slag Gitaar, Bas Gitaar, Mondharminca, Trompet, Cajon) lag dat meer voor de hand. Er zijn zelfs nummers waar alle zes de leden van de groep een instrument bespelen.
Ook hebben ze gekozen om het bestaande repertoire een facelift te geven en de nieuwe nummers anders te benaderen zodat de slogan: ZOKANTOOK: Net Iets Anders. Beter op zijn plaats is, zeg maar: beter de lading dekt.

Nummers
De diversiteit van de nummers word nog eens uitgedrukt in de grote verscheidenheid aan gernes, van beat naar wals van snel naar langzaam en alles er tussenin. Verder niet te vergeten dat ze in meerdere talen dus internationaal de nummers brengen tot zelfs Spaans en Maleis. Dit belooft wat! [l]