Afbeelding
Foto: Annet Eekman

'Plannen voor Vlissings alternatief VVV in de maak'

VLISSINGEN - Meerdere partijen denken na over een toeristenloket in Vlissingen, als alternatief voor het gesloten VVV-kantoor.


DOOR BRITTA JANSSEN

Dat meldt de Vlissingse wethouder Sem Stroosnijder over de uitvoering van de motie voor behoud van een toeristisch informatiepunt. Die draagt het college van burgemeester en wethouders op de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.
Stroosnijder heeft het muZEEum, bioscoop Cinecity en enkele ondernemers gevraagd met een plan te komen. Ook de VVV heeft een initiatief ingediend, maar dat is volgens hem te duur.
De VVV aan de Spuistraat sloot eind vorige maand haar deuren. VVV Zeeland liet destijds weten dat ze het kantoor niet meer kon openhouden, omdat de gemeente Vlissingen de subsidie heeft beëindigd. Een alternatief kan volgens Stroosnijder goedkoper uitvallen, wanneer een punt bijvoorbeeld wordt ingericht in een bestaande winkel. Hierin zou volgens hem een VVV-medewerker kunnen werken, of winkelpersoneel kan ervoor worden opgeleid. “Wel willen we de openingstijden houden, zoals ze bij het VVV-kantoor waren. Een half informatiepunt is niet de bedoeling.”
Hoewel er slechts een beperkt budget beschikbaar is, acht Stroosnijder het toch realistisch dat er een haalbaar plan op tafel komt. “De voorziening krijgt dan een andere naam dan VVV, maar bijvoorbeeld in Middelburg zit er ook een ondernemer achter het informatiepunt.”[l]