Marlies Allewijn is overal te zien tijdens de Week van het Zeeuwse Boek. FOTO MACHA DE VRIES
Marlies Allewijn is overal te zien tijdens de Week van het Zeeuwse Boek. FOTO MACHA DE VRIES Foto:

Bomvol programma in Week van het Zeeuwse Boek

GOES - De 25e editie van de Week van het Zeeuwse Boek begint zaterdag met een groot feest in de Oostkerk in Middelburg. De avond is het startschot voor twee weken vol activiteiten rondom Zeeuwse schrijvers en literatuur.

DOOR EUGÈNE DE KOK

In de Oostkerk treden tussen 20.00 uur en middernacht verschillende schrijvers van de boekgeschenken, die de laatste jaren tijdens de week cadeau zijn gedaan, op in een marathon-programma. Bekende namen zoals Freek de Jonge en Kees Slager zijn op het podium te zien. De toegang is vrij. Iedereen kan in- en uitlopen wanneer hij wil.

Er is veel meer te doen tijdens de Week van het Zeeuwse Boek.

Zondag 27 oktober presenteert Josien de Graaf haar nieuwe boek: ‘Ik versta een beetje Meeuws’. Het is verschenen bij het Paard van Troje. De Graaf is artistiek leider van Jeugdtheaterschool Zeeland. In het boekje heeft ze 71 korte poëtische verhaaltjes gebundeld. Vrijdag 1 november is ze om 15.30 uur te gast in de Drvkkery in Middelburg.

Cliffrock

Wessel en Co, de huisband van 25 jaar Week van het Zeeuwse Boek, treedt zondag om 14.00 uur op in De Koperen Tuin in Goes.

Dinsdag 29 oktober geeft Hans Sakkers een presentatie over de bevrijding van Zeeland in ‘t Beest. Op het filmdoek zijn tal van beelden te zien. Woensdag 30 oktober om 13.30 uur wordt ‘De letterdief’ gepresenteerd in De Koperen Tuin. Het is verhaal van Kayleigh Schaafsma.

In Kaffee ‘t Hof is er ‘s avonds om 19.30 uur een interview met Hans Steketee over De Warnow. De entree is vijf euro. Op donderdag geeft Josephine Rombouts om 19.30 uur een lezing over haar boek ‘Terug naar Cliffrock Castle’. Jo de Ridder is vrijdag om 16.00 uur in boekhandel Spui in Vlissingen. Daar praat hij over zijn boek ‘Vlissingen, Slag om de Scheldemonding’.

Daan en Anna

Zaterdag 2 november staat het Paard van Troje op zijn kop. Tussen 13.30 uur en 16.00 uur is Zeeuwse Sien in de boekhandel en van 14.00 uur tot 16.00 uur signeren Jan Willem Hament en Theo Spinnewijn hun boekje ‘Daan en Anna op stap in Zeeland’. Marlies Allewijn komt op deze zaterdag naar de Drvkkery in Middelburg, Tussen 14.00 uur en 15.00 uur signeert zij haar boek ‘M’n liêven’, het geschenk voor deze Week van het Zeeuwse Boek. Tussen 11.00 uur en 12.00 uur is ze in boekhandel Spui in Vlissingen. Om 15.30 uur is er in de boekhandel op de Markt in Middelburg een concert van Smout in de brasserie en een boekpresentatie van beeldend kunstenaar Caroline van der Vegt. Wessel en Co treedt om 15.00 uur op in Spui.

Zondag 3 november is de Belgische auteur Bart van Loo in de Kloveniersdoelen in Middelburg. Hij is de hoofdgast van de Johan Huizinga-middag, die om 13.45 uur begint. Het gaat over Huizinga’s boek ‘Herfsttij der Middeleeuwen’. Andere gasten zijn Anton van der Lem, Arjan van Dixhoorn, Rob Stufkens en cellist Martijn Kooiman.

Het programma voor de laatste week staat volgende week in deze krant.[l]