Ontvangst Sinterklaas door Vlissingse Burgemeester en de Pretband
Ontvangst Sinterklaas door Vlissingse Burgemeester en de Pretband pretband

'Nog meer Pretband' pakt extra uit bij Sint intocht

VLISSINGEN - Het begint al aardig op een traditie te lijken dat 'de Pretband' (dé Coverband voor kids) tijdens de intocht van Sint Nicolaas in Vlissingen, de honderden verwachtingsvolle kinderen bezig houdt terwijl de goedheiligman aanmeert aan de Vlissingse Koopmanshaven.

Met een mix van gekende Sinterklaasliedjes en andere vrolijke meezingers ontaard dit afwachtingsprogramma de laatste jaren steevast in een groot feest. Pretband zanger Frank Engels daarover: "Het lijkt ieder jaar wel nóg gezelliger en drukker te worden op het Bellamypark en je merkt ook heel goed aan de kinderen, maar zeker ook aan de volwassenen, dat 'de Pretband' inmiddels vast onderdeel is van de intocht. Stonden we het eerste jaar om kwart voor 12 met enkele tientallen mensen aan publiek, inmiddels stroomt het Bellamypark al om half 12 redelijk vol!" Hij vervolgt: "Daarom hebben we dit jaar besloten om er een Nog-Meer-Pretband van te maken. We hebben 3 blaasinstrumenten toegevoegd, en ook nog enkele nieuwe Sinterklaasliedjes aan het repertoire toegevoegd".
De eerste tonen van de band zullen op 16 november om 11.45 uur klinken. Via een groot TV scherm is precies bij te houden wanneer Sinterklaas arriveert en de grote stoet kindervrienden zal vervolgens door de Vlissingse Burgemeester ontvangen worden op het podium. Als Sinterklaas met groot gevolg een rondgang door de stad maakt verhuist de Pretband snel hun instrumenten om vanaf 13.45 uur een tweede optreden te geven op de Kleine Markt/Walstraat. Ook hier komt de Sint natuurlijk langs. [l]