AGENDA

Woensdag 13 november

Spelochtend inloophuis

10:00 | Inloophuis

Op woensdag 13 november bent u van harte welkom in ons inloophuis Het Anker (Inloophuis van Sta-Op-Zorg) voor koffie/thee, praatje en spelletjes zoals: biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, schaken etc. We zijn geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens zijn we elke maandag en vrijdag geopend van 10.30 tot 15.00 uur. Gezelligheid, koffie/thee en warme maaltijd.

Donderdag 14 november

Café van de lach en traan

19:30 | De Herberg

'Café van de lach en de traan' is voor mensen met een verstandelijke beperking die te maken hebben gehad met een verlies. Samen praten we over het verdriet, zijn we stil, luisteren naar muziek, kijken naar foto's of een film en we drinken wat. Van harte welkom op donderdag 14 november van 19.30-21.00 uur. Voor meer informatie, bel 06-57326437 (Janny Blankenstijn) of 06-27073657 (Anneloes Steglich). Locatie: De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen.

Vrijdag 15 november

Workshop: Digitaal nalaten

10:15 | ZB Bibliotheek Vlissingen

Ons leven is steeds digitaler geworden. Wat als je komt te overlijden? In de workshop Digitaal nalaten kom je te weten waar je zelf op moet letten en wat je kunt regelen voor jouw nabestaanden. De workshop vindt plaats op 15 november, van 10:15 tot 12:15 uur in ZB Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7, Vlissingen. Aanmelden & meer info: https://bit.ly/2YJkXBw.

Spelletjes en samen eten

13:00 | De Herberg

Iedere vrijdagmiddag in de maand november, tussen 13.00 en 14.00 uur, komt een groep kinderen van de Ichtusschool naar De Herberg. De ene helft gaat in dat uur iets lekkers koken, niet alleen voor henzelf maar voor alle bezoekers van De Herberg. De andere helft van de groep wil graag spelletjes spelen, niet alleen met elkaar maar met alle bezoekers van De Herberg. Een prima initiatief om elkaar zo te ontmoeten. Kom en wees van harte welkom! De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen.

Zondag 17 november

Lunchconcert

11:30 | Historische Kerk

Zondag 17 november Lunchconcert in de Historische Kerk Souburg met verhalenverteller Frans van der Heijde aanvang 11.30 uur. Frans van der Heijde is één van de leden van de Vertelkring Midden Zeeland die zich bezighouden met het schrijven en vertellen van verhalen in dialect. Door deze verhalen zijn wij in staat alles in het leven te omarmen en daarmee de prachtigste en duurzaamste kanten van ons mens zijn te openbaren. Kaarten alleen in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera in de Lange Zelke, Vlissingen; Kanaalstraat Oost Souburg; Sierspeld Naaimachines en Handwerken Kanaalstraat Oost Souburg; www.historischekerksouburg.nl; kaarten@historischekerksouburg.nl.

Dinsdag 19 november

Workshop: Bestanden en mappen in Windows

10:15 | ZB Bibliotheek Vlissingen

In deze workshop wordt uitgelegd waar Windows de bestanden en mappen opslaat, hoe dat aangepast kan worden en hoe zoekgeraakte bestanden teruggevonden kunnen worden. Met de Verkenner leer je hoe je kunt kopiëren, knippen, plakken en verslepen. Met een duidelijke mappenstructuur kun je na afloop bestanden als documenten, foto’s en video’s eenvoudig ordenen. De workshop vindt plaats op 19 november, van 10:15 tot 12:15 uur in ZB Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7, Vlissingen. Aanmelden & meer info: https://bit.ly/2MDL4Yl.

Mantelzorgcafé

19:00 | De Herberg

Op dinsdag 19 november bent u als mantelzorger weer van harte welkom in De Herberg. Onder het genot van koffie/thee ontmoeten we elkaar en is er de mogelijkheid om samen van gedachten te wisselen over hoe de zorg wat beter behapbaar te maken. Loop ook eens binnen en (nogmaals) de koffie/thee staat klaar. Het mantelzorgcafé is tussen 19.00 en 21.00 uur. De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen