Groot Zeeuws tafeltennistoernooi voor basisscholieren

VLISSINGEN - Voor de 5e keer wordt dit jaar weer een groot Zeeuws Basisscholieren Toernooi Tafeltennis gespeeld. Tafeltennisvereniging TTV Westerzicht uit Vlissingen (West-Souburg) organiseert op woensdag 27 november één van de 8 voorronden in hun eigen locatie.

Er doen dit jaar in totaal 8 verenigingen mee aan dit Zeeuws tafeltennistoernooi. De finale wordt op 23 december (13.00-16.00 uur) in de accommodatie van TTC Middelburg (de Zandkuil) gespeeld.

Het basisscholierentoernooi wordt georganiseerd ter promotie van de tafeltennissport. De sport die bijna elke jongere wel eens heeft gespeeld op het schoolplein of in de aula op school of op de camping tijdens zijn vakantie, kan ook bij een groot aantal clubs in de provincie worden beoefend. Heb je je afgelopen zomer kostelijk vermaakt achter de tafeltennistafel op de camping? Of speel je al een paar jaar rond-de-tafel op school of ping-pong op de wii, maar wil je nu wel eens ‘om het echie’ spelen?

Het toernooi is voor basisscholieren in de groepen 5 tot en met 8, al wordt er wel gespeeld in twee categorieën: groep 5/6 en groep 7/8. Inschrijven moet in teams van twee personen (voorwaarde voor de samenstelling van een team, er mogen geen 2 spelers in 1 team spelen die beiden al lid zijn van een tafeltennisvereniging uit één van de deelnemende verenigingen). Een team kan samengesteld worden uit meisje/meisje, jongen/jongen, meisje/jongen maar als 1 speler van een school mee wilt doen dan kan dat ook, dan wordt hij/zij gekoppeld aan een speler van een andere school (indien aanwezig). Deelnemers moeten dus naam van school, groep, eigen naam én hun teamgenoot en eigen emailadres (géén school emailadres) doorgeven.

Alle leerlingen groepen 5, 6, 7 en 8 in de gemeente Vlissingen krijgen een mail via school waar alle info in staat. Schrijf je dus snel in voor het evenement op de aan school verstrekte inschrijflijst of mail zelf naar de contactpersoon van tafeltennisvereniging TTV Westerzicht: Ed Sleijpen, via emailadres jeugdtrainer@ttvwesterzicht.nl onder vermelding van “scholierentoernooi 2019”. Sluitingsdatum voor de inschrijvingen is 20 november.

TTV Westerzicht biedt de ingeschreven deelnemers van de voorronde de kans om op de woensdagmiddagen 13 en 20 november tussen 13.30 tot 17.00 uur langs te komen, om gratis te trainen/oefenen in hun zaal aan de van Doornlaan 33a te West-Souburg onder de begeleiding van 2 trainers van onze vereniging. Leenbatjes zijn aanwezig. Op deze dag strijden de teams eerst in de deelnemende plaatsen om de prijzen.

De voorronden vind plaats op woensdagmiddag 27 november van 13.00-18.00 uur en wordt in Vlissingen gespeeld in de accommodatie van TTV Westerzicht.

De beste teams van groep 5/6 en groep 7/8 van elke locatie worden uitgenodigd om in Middelburg te strijden om de provinciale titels voor de beste scholierenteams. Deze grote finale is op 23 december (13.00-16.00 uur) in sportaccommodatie ‘de Zandkuil’ te Middelburg.

De doelstelling van de Zeeuwse tafeltennisverenigingen is om zoveel mogelijk jeugd kennis te laten maken met de tafeltennissport.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.facebook.com/Zeeuws Basisscholierentoernooi Tafeltennis, of www.zeeuwsbasisscholierentoernooi.nl
Ed Sleijpen, jeugdtrainer TTV Westerzicht. [l]