Nieuwbouw scholen weer maanden vertraagd

OOST-SOUBURG - De nieuwbouw van de twee basisscholen en gymzaal in Souburg-Zuid loopt weer enkele maanden vertraging op.

DOOR BRITTA JANSSEN

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen heeft de aanbesteding moeten intrekken, liet ze vorige week weten. "Twee partijen hadden interesse, maar van één bedrijf was de inschrijving niet correct ingediend en de andere kon niet aan de gestelde eisen voldoen", verklaarde een gemeentewoordvoerder.
Het gemeentebestuur heeft beide partijen geïnformeerd. Er volgt nu een verplichte pauze van twintig dagen. "Deze tijd gebruiken we om samen met de scholen te evalueren en te bepalen of en zo ja, hoe we de eisen voor de nieuwe aanbestedingsronde aanpassen. Omdat de eerste aanbestedingsprocedure nu geen goed resultaat heeft opgeleverd, bekijken we of we het voor de volgende ronde anders willen, omdat bijvoorbeeld de kosten en tijd ook meespelen."

Vertraging
Meteen na de periode van twintig dagen wil Vlissingen een nieuwe aanbestedingsprocedure starten. “Hierdoor loopt het project voor nieuwbouw van de scholen en gymzaal een aantal maanden vertraging op.”
Over de nieuwbouw voor de basisscholen Tweemaster-Kameleon en De Burcht-Rietheim wordt al jaren gesproken.[l]