Davor Corbijn huisvest met zijn bedrijf studenten met 31 verschillende nationaliteiten. FOTO RUBEN OREEL
Davor Corbijn huisvest met zijn bedrijf studenten met 31 verschillende nationaliteiten. FOTO RUBEN OREEL Foto: Ruben Oreel

'Hier zijn mijn roots'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek 'Ik ben Vlissingen' elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

DOOR HELGE PRINSEN

Davor Corbijn (45). Samenwonend. "750 kinderen". Geboren in Vlissingen. Werkte in de (internationale) hotelwereld. Mede-eigenaar van APV Housing. 'Accommodations and more'.

"Met name buitenlandse studenten. 31 verschillende nationaliteiten. De meeste wonen in een kamer of studio op Campus de Ruyter. Dat zit in een vleugel van het oude ADRZ."

"Een zelfbedacht concept met allerlei faciliteiten, zoals een fitnessruimte en bioscoop. Ook organiseren we van alles daar buiten. Sinterklaas. Kerst. Doktersbezoek. Vervoer. "

"In de stad hebben we eveneens studenten gehuisvest. Maar het centrum mist helaas een studentenkroeg en plekken waar ze overdag terecht kunnen om met elkaar te werken."

"Zelf ben ik weer teruggekomen naar Vlissingen. Ondanks dat ik het druk had in Londen en Den Haag voelde ik me wel eens eenzaam. Hier zijn mijn roots. Hier voel ik me thuis."
"In de toekomst willen we uitbreiden naar Middelburg. Op een steenworp afstand van Vlissingen. Voor internationale studenten is dat een endje van niks. Die fietsen heen en weer."

"Heb een grote passie voor het werk. Mijn ervaring met 5-sterrenhotels helpt. Hele leuke dingen. Iedereen tevreden. Dat maakt mijn dag goed. Het gaat niet alleen om de centjes."

De miniportretten van Helge Prinsen zijn ook te lezen op haar website www.helgeprinsen.nl en op haar Twitter-account: @helgeprinsen.[l]