Wat is jouw kerstverhaal?

VLISSINGEN - Bekende personen uit Walcheren vertellen hun kerstverhaal op zondagmiddag 15 december in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. De verhalen worden afgewisseld met muziek.

Kerst is een tijd om met warme chocolademelk of een glas glühwein verhalen te vertellen onder de kerstboom. Het eeuwenoude verhaal van de geboorte van een kind in een stal waarover engelen zingen. Maar er zijn zoveel meer kerstverhalen. Persoonlijke ervaringen, dromen of fantasieën die wat licht geven in de donkere december dagen. Vijf prominente Walchenaren komen aan het woord. Als eerste zal burgemeester Bas van den Tillaar zijn verhaal vertellen. Daarna neemt de Surinaams-Vlissingse verhalenverteller Herbert Veira u mee in tropische decembersferen. Wim Hofman leest een kerstverhaal voor uit eigen werk, waarna Helge Prinsen aan het woord komt. Zeeuwse Sien sluit de rij verhalenvertellers met een Zeeuws kerstverhaal en muziek. Maar er is meer muziek deze middag. Jos Vogel bespeelt het orgel en zal ook Marjo Schillings (sopraan) begeleiden. Esra Jonkman speelt blokfluit, Marijke Poppe saxofoon en Piet Verpoorte treedt op met de band Stardust.
De kerk is zondagmiddag 15 december open om 13.00 uur, het programma begint om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Programma
13.00u Kerk Open; 13.15u Orgelspel, Jos Vogel; 13.30u Kerstverhaal door Burgemeester van den Tillaar; 13.50u Muzikaal intermezzo Esra Jonckman (blokfluit); 14.00u Herbert Veira; 14.20u Muziek: zang Marjo Schillings (sopraan) Jos Vogel (orgel); 14.30u Wim Hofman; 14.50u Optreden van de band Stardust; 15.00u Pauze; 15.30u Helge Prinsen; 15.50u Intermezzo door Marijke Poppe (saxofoon); 16.00u Zeeuwse Sien; 16.30u Afsluiting.
Meer informatie is te vinden op de website: www.pkn-vlissingen.nl [l]