Kerstkaartenactie op Walcheren. FOTO R. DINGEMANSE
Kerstkaartenactie op Walcheren. FOTO R. DINGEMANSE Foto: R. Dingemanse

Kerstkaartenactie Walcheren

MIDDELBURG - Al voor het 15e jaar op rij wordt er een kerstkaartenactie georganiseerd op Walcheren. De actie houdt in dat er kerstkaarten ingezameld worden die geadresseerd zijn voor mensen op Walcheren. In de week voor kerst worden deze bezorgd door vele jongeren en ouderen. De jeugdvereniging van de Gereformeerde Gemeente in Aagtekerke is hiermee begonnen.

Het begon kleinschalig. Kerstkaarten werden in Aagtekerke ingezameld, en ook in en om het dorp bezorgd. Langzaam kwam daar iets uitbreiding in, door mensen te vragen of ze kaarten mee wilden nemen naar omliggende plaatsen. Steeds meer jeugdverenigingen werden ingeschakeld, om deze actie uit te breiden. In 2019 zijn er inmiddels 26 inzamelpunten. Ook dit jaar is het doel: de gaarkeukens in Oost-Europa. Om onze medemensen te helpen, die vaak zo arm zijn dat ze ’s ochtends niet weten of ze ’s avonds wel te eten hebben. Deze mensen kunnen in de gaarkeukens een warme maaltijd krijgen. Daarnaast komen ze daar in aanraking met Gods Woord. Zo bieden we voedsel voor de lichaam en de ziel.

Kijk op https://bijzonderenoden.nl/project/gaarkeukens-oost-europa/ voor meer informatie over de hulp die gegeven wordt in Oost-Europa.
4 verzonden kerstkaarten is al voldoende voor 1 warme maaltijd. Dat zorgde voor bijna 3.500 maaltijden in 2018. Maar er is nog altijd gebrek. En daarom willen we verder groeien. Doet u (weer) mee? En vertelt u het door?!

Samengevatte informatie

Bezorgkosten: € 0,60 / kaart. Dit is dus 22 cent goedkoper dan de decemberzegel! Inleveren: t/m 18 december 2019. Kaarten worden bezorgd: vanaf 19 december, voor de Kerstdagen. De opbrengst actie: Gaarkeukens in Oekraïne en Moldavië.

Vermeld voluit op de kaart: adres, plaatsnaam en de postcode! Er wordt gesorteerd op postcode, dus dit is echt belangrijk om dit goed te vermelden! (Verzenden naar een postbus is helaas niet mogelijk)

Inleverpunten

Leo Joosse Tweewielers Aagtekerke; Zuivelhoeve Maljaars Aagtekerke; Arne’s Kaasboerderij Arnemuiden; de Lelie Bloemenhuis Arnemuiden; Slagerij Wisse Arnemuiden; Oliehandel Dekker Grijpskerke; Jumbo Vader Koudekerke; Bakkerij Koppejan Koudekerke; Bakkerij Koppejan Meliskerke; Boekenhandel de Boekenmolen Meliskerke; Boekenhandel den Hertog Middelburg; Fruitteeltbedrijf Weststrate Middelburg; Eben-Haëzer (winkel) Middelburg; Apotheek ‘De Veerse Poort’ Middelburg; Petrus Immensschool Middelburg-Zuid; Stoffeerderij Moens Nw. St-Joosland; Jumbo Ton den Dikken Oostkapelle; Het Bloemenhuis Oost-Souburg; Drukkerij van Keulen Serooskerke; ’t Groentenschuurtje Serooskerke; Kapsalon Karen Veere; Hans Vers Vlissingen; Ontmoetingsplek ‘Walstraat 68’ Vlissingen; Plus Corbijn Supermarkt Vrouwenpolder; Bakkerij Koppejan Westkapelle; Jumbo vd Berg Zoutelande. [l]