Blinkende Morgenster organiseert kerstavonddienst voor jong en oud

VLISSINGEN – Evangeliegemeente De Blinkende Morgenster in Vlissingen houdt op dinsdag 24 december een kerstavonddienst in het kerkgebouw aan de Papegaaienburg. Het thema van de bijeenkomst, die voor iedereen toegankelijk is, is ‘Joy to the World’.

DOOR MARIJN RIEMENS

De kerstavonddienst is een vaste traditie van De Blinkende Morgenster. Met deze dienst hoopt de gemeente zowel jonge als oudere mensen uit haar wijk te bereiken met het Evangelie van Jezus Christus. “Veel christelijke gemeenten organiseren de dag voor kerst een kerstnachtdienst. Die begint meestal rond tien uur ‘s avonds. Wij spreken van een kerstavonddienst, omdat onze bijeenkomst al om 20.00 uur begint”, legt Ad Riemens uit. Hij is al jarenlang lid van De Blinkende Morgenster. “Dit concept bestond al toen ons gebouw nog De Schaapskooi heette. Wij hebben dit na de overname gewoon voortgezet.”

Wijkfunctie
Het thema van de dienst is ‘Joy to the World’. “Jezus kwam voor ieder persoon naar de aarde. Dat te mogen weten is enorm vreugdevol”, zegt Riemens. “Het doel van de kerstavonddienst is vooral mensen uit onze wijk te bereiken met het evangelie. Dit doen we op een laagdrempelige en eigentijdse manier. Onze kerk had vroeger echt een wijkfunctie. Die rol willen wij opnieuw vervullen. We willen in verbinding staan met de mensen uit onze wijk en er voor hen zijn. Onze gemeente moet als een warm bad voor hen voelen.”

Liefde
De deuren van het kerkgebouw gaan op de avond voor Kerstmis om 19.30 uur open. De kerstavonddienst begint om 20.00 uur. De praiseband van de gemeente begeleidt de samenzang, terwijl voorganger Joachim de Keijzer een korte meditatie verzorgt. Aan de jongste bezoekers is tijdens het samenstellen van het programma voor de dienst ook gedacht. Zij mogen voorin de kerk luisteren naar het kerstverhaal, verteld door een gemeentelid.

Familiekerstfeest
Naast de kerstavonddienst organiseert De Blinkende Morgenster op woensdag 25 december een familiekerstfeest. Dit begint om 10.30 uur. Ook hierbij is iedereen welkom.
Kijk voor meer informatie op www.blinkendemorgenster.nl [l]