The Saints treedt op zaterdag 21 december op in Ter Reede.
The Saints treedt op zaterdag 21 december op in Ter Reede. Foto:

Agenda

Donderdag 19 december

Bingomiddag

14:00 | De Herberg

Donderdagmiddag 19 december wordt weer een gezellige bingo-middag. Uiteraard zijn er (kleine) prijsjes te winnen. De bingo begint om 14.00 uur. Voor een kopje koffie of thee bent u natuurlijk ook welkom in De Herberg, Bellamypark 151, Vlissingen.

Vrijdag 20 december

Lezing Anna Ros

15:00 | Boekhandel 't Spui

Onder de noemer Ros' Boek en Wereld verzorgt Anna A. Ros deze winter een zestal literair maatschappelijke lezingen bij boekhandel ‘t Spui. De tweede lezing in de reeks heet 'Technologie, zegen of bedreiging'. Deze vindt plaats op vrijdag 20 december, aanvang 15.00 uur. Anna A. Ros is schrijver, dichter en schrijfcoach. De zes lezingen (telkens op de derde vrijdag van de maand) zijn los van elkaar te volgen. De toegang is gratis, aanmelden via info@boekhandelspui.nl wordt op prijs gesteld.

Zaterdag 21 december

Concert 'Bachje vol met stro'

14:00 | Sint Jacobskerk

Het Zeeuws Concertkoor speelt op zaterdag 21 december twee kerstvoorstellingen in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Voor deze uitvoering is het bekende Weihnachtsoratorium van J.S. Bach zo bewerkt dat het muziekstuk ook voor kinderen vanaf 4 jaar toegankelijk is. Het kerstverhaal wordt verteld door een acteur, drie solisten, het kerstorkest(i.s.m. de Zeeuwse Muziekschool) en het koor o.l.v. Pim Overduin. Sint Jacobskerk, Oude Markt 2, Vlissingen. 14.00 uur en 16.00 uur. Duur: 45 minuten Kaartjes te bestellen via: https://vlissingse-oratoriumvereniging.nl

The Saints

19:30 | Woonzorgcentrum Ter Reede

De band The Saints treedt zaterdag 21 december op in het Atrium van Ter Reede in Vlissingen. Het is de 15e keer dat de coverband daar staat. De band, die al veertig jaar actief is, speelt kerstnummers, maar ook songs uit de jaren '60 en '70 van The Shadows, Cliff Richard, Chuck Berry, The Everly Brothers en Creedence Clearwater Revival. Het optreden begint om 19.30 uur. De entree is gratis.

Kerstsamenzang

20:00 | Historische Kerk

Zaterdag 21 december Kerstsamenzang aanvang 20.00 uur in de Historische Kerk Souburg. Met de Cantorij Oost Souburg o.l.v. Ineke Wijkhuijs en Brassband ONDA uit Ritthem o.l.v. Bart Borgt spelen en zingen de bekende kerstliederen. Waar U uit volle borst met mee kunt zingen. Toegang gratis.

Zondag 22 december

Kerstpraise

19:30 | Go(o)dtimes Centrum

Tijdens deze kerstpraise staan we stil bij het feit dat Jezus is geboren, maar ook vooral dat Hij als onze Verlosser de Koning der Koningen is! Aan Hem willen we alle glorie en eer geven deze avond. U bent van harte welkom op zondag 22 december in het Go(o)dtimes Centrum, Voltaweg 3 te Vlissingen. Aanvang 19.30-21.00 uur. Toegang gratis.

Lessons and Carols

16:30 | Sint Jacobskerk

Zondag 22 december is er weer de traditionele viering in de Sint Jacobskerk met de dienst van Nine Lessons and Carols. Deze dienst begint om 16.30 uur. Liturg zal zijn ds. Pim Steenbergen van de Sint Jacobskerk. Er wordt medewerking verleend door andere kerkgenootschappen van de Raad van Kerken Vlissingen. De muziek wordt verzorgd door het koor de Evensingers, onder leiding van Ineke Wijkhuijs. Het orgel wordt bespeeld door Jos Vogel, en het jonge talent Esra Jonckman (blokfluit) verleent ook haar medewerking. Behalve de lezingen en gebeden worden er natuurlijk ook veel bekende kerstliederen gezongen! Iedereen wordt uitgenodigd om deze interkerkelijke bijeenkomst mee te vieren.

Woensdag 25 december

Kerstdiner in de Herberg

17:00 | De Herberg

Woensdag 25 december (Eerste Kerstdag) staat er om 17.00 uur een heerlijk kerstdiner in De Herberg gepland. Voor dit diner is iedereen van harte uitgenodigd maar u moet u wel even van tevoren opgeven. Een aantal weken voor het diner liggen er intekenlijsten in De Herberg en ook in de kerk. Geeft u zich ook op? We hopen, net als voorgaande jaren, op een gezellig samenzijn. De Herberg, Bellamypark 151,Vlissingen

Donderdag 26 december

Kerstzangdienst

9:30 | Marnixkerk

Donderdag 26 december 2e Kerstdag wordt een kerstzangdienst gehouden in de Marnixkerk, aan het Marnixplein in West-Souburg. Het gemengd Marnixkoor en kinderkoor De Jonge Zangers zingen dan kerstliederen, onder het thema: "Ontwaakt". Er is een appèlwoord en veel muziek (onder andere van de christelijke muziekgroep "Lusitare") en samenzang. Iedereen hartelijk welkom, de toegang is vrij! We beginnen om half 10 's morgens; na afloop om 11 uur is er koffie. Kijk voor het programma op marnixkerk.nl.

Inloophuis

14:30 | Inloophuis

Inloophuis op 2e Kerst (26 december). Heb je zin om anderen te ontmoeten, ben je alleen of heb je behoefte aan een stuk gezelligheid op 2e Kerst? Kom dan naar het inloophuis van De Wijngaard, van harte welkom in de Rank vanaf 14.30 uur voor een praatje, een spelletje, koffie/thee en iets lekkers. Als je 's avonds een hapje mee wilt eten, dan moet je je uiterlijk 22 december opgeven via tel. 0118-464410 (ook voor informatie).

Zondag 5 januari

Nieuwjaarstrimloop

10:00 | Kanovijver

Op zondag 5 januari organiseert de Scheidsrechtersvereniging Walcheren de 34e nieuwjaarstrimloop. De start is om 11.00 uur en de inschrijving is om 10.00 uur geopend. Startlocatie is de Kanovijver aan de van Woelderenlaan in Vlissingen. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 4.500 en 7.500 meter. Dit is de ideale mogelijkheid om te beginnen met uw goede voornemens voor 2020! Wij zien u graag op 5 januari in de Kanovijver.[l]

Marnixkoor