De versierde dozen staan klaar om opgehaald te worden. FOTO ARIE BOUWMEESTER
De versierde dozen staan klaar om opgehaald te worden. FOTO ARIE BOUWMEESTER Arie Bouwmeester

Actie Schoenendoos op basisschool Het Kompas

OOST-SOUBURG - Basisschool Het Kompas (Oost-Souburg) heeft ook dit jaar weer meegedaan aan de “Actie Schoenendoos”. Voor de 25ste keer verzorgt Actie4kids deze actie, maar wat is dit precies?

Het doel is om met elkaar zoveel mogelijk kinderen blij te maken met een cadeau: een mooi gevulde schoenendoos met schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. Hoe mooi is het om kinderen hier te leren delen en zo waardevol om kinderen, die leven in moeilijke omstandigheden, heel blij te maken met de spullen die jij hebt gegeven.

Kinderen versieren een schoenendoos en stoppen er allerlei spullen in voor kinderen in een ander land waar het hebben van speelgoed, schoolspullen en verzorgingsproducten niet vanzelfsprekend is.

De schoenendozen van dit jaar worden uitgedeeld aan kinderen in: Sierra Leone, Moldavië, Roemenië, Malawi,Togo en vluchtelingen op de Griekse eilanden.

Op de site www.actie4kids.nl kunt u ook filmpjes bekijken over hoe het uitdelen van de schoenendozen in zijn werk gaat en hoe blij de kinderen zijn met een gevulde schoenendoos en het feit dat er iemand aan hen heeft gedacht!

De kinderen op Het Kompas hebben 160 dozen ingeleverd. Wat zijn we trots op onze kinderen en ouders vanwege het feit dat er zoveel dozen zijn ingeleverd. Wat kunnen we hiermee veel kinderen, die het heel hard nodig hebben, blij maken. Kinderen en ouders van Het Kompas: bedankt voor jullie inzet en betrokkenheid! [l]