Enge Buren is 11 mei te zien in Podium Kloosterhof
Enge Buren is 11 mei te zien in Podium Kloosterhof Foto: Wim Lanser

Kloosterhof in 2019: van Stef Bos tot Guido Weijers

HOOGERHEIDE – Het gaat goed met Podium Kloosterhof. Het kleine theater in Hoogerheide verkocht in de eerste helft van dit seizoen zes van de tien voorstellingen compleet uit. Voorzitter Marinell Bruys spreekt van ook van 'een geweldig succes'. "De vrijwilligers van Podium Kloosterhof vinden het ontzettend fijn dat steeds meer bezoekers hun theater in Hoogerheide weten te vinden. Ze kijken dan ook al uit naar de volgende tien voorstellingen."

DOOR HANNEKE MARCELIS

Op 19 januari begint de tweede helft van het theaterseizoen met de voorstelling 'Van slaaf tot meester' van niemand minder dan Steven Brunswijk. De cabaretier werd afgelopen maanden bekend onder een miljoenenpubliek dankzij zijn deelname aan rtl-5 programma Expeditie Robinson. Daar schopte hij het tot de halve finale. Steven Brunswijk is de cabaretier van Surinaamse afkomst die is opgegroeid in Tilburg en een Brabantse tongval heeft. Hij is bekend geworden als de Braboneger, maar die bijnaam wil hij langzaamaan laten verdwijnen.

"Voor de voorstelling van Christel de Laat op 9 februari zijn nog enkele kaarten beschikbaar", zegt Marinell Bruys. Deze comédienne van Omroep Brabant gaat in haar show 'Zijn daar nog vragen over?' op humoristische wijze in op alledaagse zaken die vragen bij haar oproepen. Verder tipt Marinell de voorstelling 'Vreemde vogels' van Enge buren die op 11 mei te zien is. "Het publiek zal echt dubbel liggen van het lachen. Deze show zit vol muziek en humor. Toch kent niet iedereen deze cabaretiers. Een reden te meer dus om te komen kijken!"

Muziek

Na een uitverkochte reeks theatershows in het Verenigd Koninkrijk en Australië brengen The Bootleg Beach Boys uit Ierland op 15 februari een eerbetoon aan 40 jaar Beach Boys met songs als 'Surfing Surfing Windsurfing', 'God Only Knows' en 'Good Vibrations'. "Deze muzikanten klinken 100% als The Beach Boys en ze zien er ook nog eens exact zo uit", vertelt Marinell. Op 22 februari belooft de voorstelling 'So long Cohen' volgens de enthousiaste voorzitter een heerlijke avond vol nostalgie, humor, sfeer, ontroering, mooie verhalen en prachtige muziek van Leonard Cohen te worden. "Een van de artiesten is Ernest Beuving", vertelt Marinell. "Hij is vaker te gast bij Podium Kloosterhof en ons publiek waardeert het altijd enorm dat hij na de voorstelling de tijd neemt om in de foyer uitgebreid met iedereen na te praten."

Liefhebbers van Dire Straits en Mark Knopfler kunnen hun hart ophalen bij het Dire Straits Tribute. Op 16 maart is deze band met een bezetting van maar liefst acht ervaren topmuzikanten in de theaterzaal te zien.

Amusement

Ieder jaar komt 't Echt Antwaarps Teater naar Hoogerheide. "Hiermee doen we veel mensen een plezier", weet Marinell, "want de voorstelling is altijd tot de laatste stoel toe uitverkocht." Op 29 maart is het hartverwarmende, komische blijspel 'Café René' te zien. Voor wie van magie houdt, is de voorstelling 'Onderweg (12+)' van de magic-cabaretiers Rob en Emiel op 6 april een aanrader. Rob en Emiel maakten meer dan 100 tv-shows voor de AVRO-TROS. Deze voorstelling is een mix van stand-upcomedy, cabaret, mentalisme en pure magie.

Grote namen

Het theaterseizoen eindigt met twee grote namen: Guido Weijers en Stef Bos. De eerste geeft op 23 mei een 'Masterclass Geluk'. Marinell zegt: "In dit theatercollege laat Guido Weijers zijn filosofische kant zien. We beloven geen cabaret, maar we weten absoluut zeker dat iedereen vrolijker, gelukkiger en met veel inzichten naar huis zal gaan na het zien van deze bijzondere voorstelling." De vrijwilligers van Podium Kloosterhof zijn er heel erg trots op dat Stef Bos op 5 juni het slotakkoord speelt met zijn voorstelling 'Ruimte'. "Hij brengt een verzameling van oud en nieuw werk, zijn bekende hit 'Papa' zal hij dus zeker zingen en spelen."

Informatie

Voor meer informatie en kaarten zie www.podiumkloosterhof.nl. Kaarten zijn ook te koop in de foyer van MFC Kloosterhof. Telefonische informatie: 0164-62 02 21.

Guido Weijers is één van de grote namen die naar het theater komen