Afbeelding

Stichting Lichtstoet Woensdrecht laat 20e Lichtstoet door Putte rijden

PUTTE - SLW, de stichting achter de Lichtstoeten die ieder jaar in een andere kern van gemeente Woensdrecht rijdt, organiseert dit jaar de 20e Lichtstoet in Putte. Deze inmiddels internationale Lichtstoet, met verlichte carnavalswagens, rijdt op zaterdag 13 april vanaf 21.30 uur door de straten van Putte.

Er wordt een grote deelname verwacht, want niet alleen in de gemeente Woensdrecht is de animo groot om deel te nemen, ook uit omliggende plaatsen is er volop belangstelling. Fijnaart, Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom en Standdaarbuiten zijn plaatsen waar deelnemers zich al aangemeld hebben, maar ook internationaal is de belangstelling groot. Uit Ekeren, Antwerpen, Deurne, Dendermonde, Wuustwezel en Mortsel is ook interesse getoond om deel te nemen.

Unieke lichtstoet
20 Jaar lichtstoeten met verlichte carnavalswagens, gemaakt met een enorme inzet van de leden van de vele bouwclubs vormen het hart van deze unieke lichtstoet. Jaarlijks bezoeken 8.000 tot 15.000 mensen dit evenement, een evenement dat Woensdrecht internationaal op de kaart zet. 20 jaar lang al en in het bestuur zit nog steeds een lid van het allereerste uur, Adrie Buijs, die al 20 jaar de financiƫn regelt. De lichtstoet, het kindje van de veel te vroeg overleden voorzitter Louise Schenk, blijft voortbestaan als cultureel erfgoed van Woensdrecht.

Aanmelden
Het bestuur van SLW nodigt bouwclubs uit zich aan te melden voor deelname aan de Lichtstoet. Dat kan gewoon via slw.woensdrecht.nl of bij de secretaris Henk van de Brug, Tel: 06 465 05 116. De 20e lichtstoet gaat weer een geweldige lichtstoet worden dankzij de deelnemers, de carnavalsverenigingen, de sponsors en het geweldige publiek. [l]