Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

'Woensdrecht is voorbereid op de toekomst'

WOENSDRECHT - Firma Tummers kreeg tijdens de nieuwjaarsreceptie de Promotieprijs uitgereikt. Ook nam burgemeester Steven Adriaansen een nieuwjaarstoespraak. Voor de goedgevulde gemeentehal nam hij woord met een speech die als thema had: Woensdrecht is voorbereid op de toekomst.

Namens de Firma Tummers B.V. waren Lennaert van Dijk, directeur Tummers Machinebouw, en Ricardo Moerkens, directeur Tummers Plaatbewerking, aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. De heer Tummers zelf was afwezig door verblijf in het buitenland, maar liet via Whatsapp aan zijn directeuren weten blij en trots te zijn met de prijs. "Je hoopt er vooraf op, als je weet dat je genomineerd bent samen met de andere originele genomineerden. Als je als bedrijf dan de prijs in de wacht sleept, dan ben je uiteraard erg trots", aldus Van Dijk en Moerkens.

Naast Tummers waren ook Heemkundekring Het Zuidkwartier en B&B Friendship genomineerd. De promotieprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon, organisatie of bedrijf die bijdraagt aan de promotie van de gemeente. Eerdere winnaars van de promotieprijs zijn onder andere de vliegbasis Woensdrecht en Thalita de Jong.

Tummers
In 1976 is familiebedrijf Tummers B.V. gestart als machinefabriek en onderhoudspartner voor de florerende Zeeuwse aardappel industrie. Inmiddels is Tummers uitgegroeid tot een toonaangevende producent van machines, machineonderdelen en complete productielijnen voor aardappel- en groenteverwerking. De Tummers Groep bestaat vandaag de dag uit een viertal bedrijven met meer dan 100 werknemers, die over de gehele wereld opereren. Fa. Tummers is sociaal betrokken bij zijn personeel maar zeker ook bij de omgeving.

Speech

Uiteraard hield de burgemeester ook zijn jaarlijkse toespraak tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Via een video werd teruggeblikt op de hoogtepunten in de gemeente. Maar al snel daarna richtte de burgemeester zijn blik op de toekomst. Woensdrecht is vooral bezig met zich voorbereiden op de toekomst, aldus de burgemeester. Op een duurzame toekomst. Via windenergie, laadpalen voor elektrisch rijden en duurzaam bouwen. Op de ontwikkelingen op de vliegbasis. Op 75 jaar bevrijding. En op het verbeteren van de dienstverlening voor inwoners, onder andere via één integrale toegang. Adriaansen eindigde zijn speech met een dankwoord aan alle vrijwilligers. "Stelt u zich eens voor wanneer er geen vrijwilligers meer actief zouden zijn in onze Woensdrechtse samenleving. Deze zou er dan compleet anders uitzien. Dat is gewoon echt niet voor te stellen. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor nu en de toekomst. Dat realiseren we ons als geen ander."[l]