Kerstboominzameling in alle kernen van start

WOENSDRECHT - De kerstboominzameling in de gemeente Woensdrecht is in volle gang. In alle kernen zijn onbemande inzamelplaatsen ingericht, waar inwoners tot 12 januari terecht kunnen met hun boom.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Met Driekoningen achter de rug kan de kerstboom de deur weer uit. Maar wie graag nog een weekje langer van zijn boom geniet, hoeft niet bang te zijn de inzameling mis te lopen. De gemeente Woensdrecht geeft inwoners ruim de tijd om de boom in te leveren. Pas op 12 januari worden de onbemande inzamelplaatsen opgeruimd en de ingeleverde kerstbomen afgevoerd.

Inzamelen

De inzamelpunten zijn in alle kernen onbemand en met dranghekken aangegeven. Inleveren kan in Woensdrecht op het Col. Whitakerplein aan de Dorpsstraat, in Putte bij MFC De Biezen, in Ossendrecht bij de RK kerk en de parkeerplaats in 't Hoefke en in Huijbergen op het evenementenplein bij de Kloek.

Hoogerheide

In Hoogerheide zijn er vijf plekken waar je je boom heen kan brengen. Je kunt terecht bij het St. Lucasplein, het speelpleintje aan de KLM-laan, bij de Bloemenlaan vlakbij de gymzaal, het grasveld in de Mgr. Poelsstraat en op de hoek van de straten In d'Hoef en Op den Duyn.

De kerstbomen worden in de gemeente Woensdrecht niet publiek verbrand, zoals in diverse andere gemeenten wel de traditie is.[l]