Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Dubbel feest bij basisschool Op Dreef

PUTTE - Het was vorige week dubbel feest bij basisschool Op Dreef in Putte. Net zoals alle andere scholen en peuter- en kleuteropvangcentra die binnen de Lowys Porquin Stichting vallen, vierde de school het 25-jarig bestaan van de LPS. Maar tegelijkertijd was de school zelf ook jarig. Die bestaat namelijk veertig jaar. En dat werd uitgebreid gevierd.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De ochtend begon voor alle leerlingen, leerkrachten en ouders op het schoolplein. Daar prijkte namelijk een nieuwe vlaggenmast. En die was niet voor niets geplaatst. Op Dreef presenteerde namelijk met trots haar nieuwe schoolvlag, die voortaan op het plein zal wapperen aan de nieuwe vlaggenmast.

De rest van de ochtend stond er voor de leerlingen een feestprogramma op de planning. De leerlingen genoten van bingo, workshops bakken en koken en allerlei leuke spelletjes.

Stichting

Hoe de 'verjaardag' van de LPS werd gevierd, was op iedere school anders. Maar nergens ging het feestelijke jubileum van de stichting ongemerkt voorbij, verzekert Bert Schluter. "Alle scholen en opvangcentra hadden een speciale feestplanning woensdag. Maar wat ze precies deden om het te vieren, daarin hebben we ze vrij gelaten. Er was slechts één eis, namelijk: de kinderen moesten voorop staan." Want woensdag was de feestdag speciaal voor de kinderen. Voor andere betrokkenen en het personeel waren er later nog een borrel en een feestavond.

De Lowys Porquin Stichting is de overkoepelende stichting van vele basisscholen, peuterspeelzalen en kinderopvangcentra in de regio Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en Tholen. Onder andere Ste Marie, Op Dreef, de Klim-Op en de Stappen vallen hieronder.[l]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding