Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

'De vorst zorgt voor een snel parcours'

HOOGERHEIDE - Non Plus Ultra in Woensdrecht zat vrijdag afgeladen vol. Met de vele aanwezigen blikten voorzitter Jan Prop, burgemeester Steven Adriaansen, oud-kampioen Richard Groenendaal, hoofdsponsor van IKO Dirk Theuns en Michel Reinders van Brabantsport vooruit op de wedstrijd.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Voor de persbijeenkomst van de GP Adrie van der Poel was de zaal in Woensdrecht twee keer zo groot gemaakt als afgelopen jaar. En dat was geen overbodige luxe, want mensen kwamen massaal af op de goedverzorgde middag waar alle ins en outs van de wedstrijd besproken werden. Dat gebeurde als vanouds onder leiding van Carl Huybrechts.

Snel

Als de veldrijders het parcours vrijdag al op moesten, zou het zwaar worden. Dat gaf voorzitter van het comité GP Adrie van der Poel Jan Prop eerlijk toe. Maar met veel vorst in het vooruitzicht lijkt het zondag 27 januari toch een snelle wedstrijd te gaan worden. "In de modder is de snelheid natuurlijk lager", stelt oud-kampioen Richard Groenendaal. "Maar dat het parcours er bevroren bij ligt, betekent absoluut niet dat het saai is. Technisch blijft het enorm interessant."

Nieuw

Het parcours van 2019 kent enkele veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Voor het publiek is de grootste verandering dat ze het parcours deze keer niet vanaf het hoogste punt kunnen bekijken. Vanwege de bouwwerkzaamheden van De Nijs Soffers kan het publiek niet bovenaan de trap aan de Scheldeweg staan. "Maar de deelnemers kunnen wel als vanouds de trap op. Daar zijn we De Nijs Soffers dan ook erg dankbaar voor", vertelt Prop. Bovenaan de trap aangekomen moeten de renners meteen met een haakse bocht weer over het onverharde stuk parcours richting de Scheldeweg draaien. Verder zal ook de brug er dit jaar anders uit zien. "Die gaan we strakker zetten, en ook wordt hij breder dan afgelopen jaar. Hij wordt deze keer zes meter." Het parcours zelf is dit jaar ruim 3 kilometer lang.

Kaarten

De kaarten voor de wedstrijd gaan als warme broodjes over de toonbank. De 1500 kaarten voor de VIP tent, die maar liefst 130 bij 25 meter is, zijn stijf uitverkocht. In totaal zijn er al 4000 kaarten verkocht. Dat is gezien het indrukwekkende deelnemersveld ook niet verwonderlijk. Bij de heren staan uiteraard Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts aan de start. En bij de vrouwen zijn de meeste ogen toch gericht op Marianne Vos. Heb je nog geen kaarten bemachtigd? Ga dan snel naar www.gpadrievanderpoel.nl. Of download de splinternieuwe app van de GP Adrie van der Poel. Via de app heb je alle informatie over deelnemers, starttijden en het parcours op ieder moment bij de hand.[l]

Het wielercomité GP Adrie van der Poel