GP Adrie van der Poel: een snel parcours en volle VIP-tent

HOOGERHEIDE - De GP Adrie van der Poel 2019 belooft een snelle, drukbezochte editie te worden. In Non Plus Ultra werd vrijdag door de organisatie samen met verschillende gasten vooruitgeblikt naar de 20ste editie van de internationale veldritwedstrijd.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Wie in Hoogerheide woont, kan het moeilijk ontgaan zijn. De GP Adrie van der Poel komt er weer aan. De voorbereidingen voor de Wereldbeker cyclocross zijn al in volle gang, en sinds maandag zijn de Scheldeweg, Onderstal en Canadalaan afgesloten vanwege de opbouw van het parcours.

Programma

Op zaterdag wordt het parcours geïnspecteerd en wordt de eerste officiële training verreden. Maar de wedstrijden zijn allemaal op zondag gepland. Dat begint 's ochtends met de junioren. 's Middags om 13.30 uur staan de vrouwen aan de start. Bij die wedstrijd zijn de ogen met name gericht op Marianne Vos. En om 15.00 uur beginnen de mannen aan hun wedstrijd, met natuurlijk Mathieu van der Poel als gedoodverfde favoriet. Daar gaan onder andere Toon Aerts en Wout van Aert proberen om Van der Poel van de winst af te houden. Wie de top van de veldritwereld in actie wil zien komen in Hoogerheide, kan nog kaarten kopen. In de voorverkoop die tot 27 januari duurt kosten kaarten 13,50 euro.

Lees op pagina 5 in deze Bode meer over de GP Adrie van der Poel.[l]