Team Dojo Satori op Archida Mini Toernooi.
Team Dojo Satori op Archida Mini Toernooi. Wendy Saeijs

Dojo Satori presteert goed op Archida Mini Toernooi

WOENSDRECHT - De zaterdag begon vroeg voor de 13 karateka’s van Dojo Satori die deelnamen aan het Archida Mini Toernooi. Voor sommige was het hun eerste wedstrijd, andere leden van Dojo Satori waren al meer geretourneerd. Naast dat Dojo Satori met twee deelnemers van maar liefst 6 jaar de jongste deelnemers leverde, was Dojo Satori ook met het grootste aantal karateka’s aanwezig op het toernooi.

Het Archida Mini Toernooi is bij uitstek de plek waar de beginnende karateka op een laagdrempelige manier voor het eerst deel kan nemen aan wedstrijden. Zo was dit voor onze deelnemers Sanne, Carice, Femke, Stijn, Risha en Iva ook de eerste echte wedstrijd bij een andere karateschool.

Bij het toernooi kon men deelnemen aan drie onderdelen: kata, katateam en kumite. Bij het onderdeel kata laat de deelnemer een vastgelegde reeks technieken zien. Deze wordt vervolgens beoordeeld op techniek, precisie en kracht. Bij het onderdeel katateam doen de karateka’s hetzelfde, alleen bij dit onderdeel doen drie karateka’s de serie technieken tegelijkertijd. Hierbij wordt het team ook beoordeeld op synchroniciteit. Bij het onderdeel kumite gaan de deelnemers het gevecht met elkaar aan, waarbij de regels van het traditionele Shotokan karate gehanteerd werden.

Verschillende deelnemers van Dojo Satori waren erin geslaagd om prijzen in de wacht te slepen. Ondanks dat dit niet voor alle leden het geval was, hebben de leden voortgang geboekt tijdens de wedstrijd. Dit is ook het belangrijkste en waardevolste resultaat van wedstrijden voor Dojo Satori: De ontwikkeling van de karateka t.o.v. zichzelf.

Uitslagen

De deelnemers die in de prijzen zijn gevallen in hun eigen categorie zijn:

Kata: 1e plaats Lucas, Kyra; 2e plaats Benjamin; 3e plaats Max, Stijn, Lieke, Iva, Femke

Kata Team: 1e plaats Dojo Satori Senior (Lucas, Max en Roel); 2e plaats Dojo Satori Kids (Benjamin, Marcus en Lieke); 3e plaats Dojo Satori Junior (Risha, Stijn en Femke)

Kumite: 1e plaats Iva; 2e plaats Lucas, Risha, Stijn, Kyra, Benjamin; 3e plaats Roel

Programma

Dojo Satori gaat zich na dit succes opmaken voor de Kohai Cup in België die in februari gehouden zal worden. Tevens werken de karateka’s toe naar hun halfjaarlijkse band examen welke gepland staat op 22 maart.[l]