Afbeelding
Foto: Scheldezonen

Harmonie de Scheldezonen maakt zich op voor winterconcert

HOOGERHEIDE - Harmonie de Scheldezonen uit Hoogerheide organiseert, na een succesvolle start in 2018, ook in 2019 weer een winterconcert. Het harmonieorkest uit Hoogerheide organiseert al jarenlang een midzomerconcert met licht en luchtig repertoire, en sinds vorig jaar is daar dus het traditionele winterconcert bij gekomen. Dit jaar is dat concert op 10 februari, met als aanvangstijd 14.30 uur.

Tijdens het winterconcert wordt wat meer (licht) klassieke muziek vertolkt.. Onder andere bekende melodieën uit de opera La Traviata van Giuseppe Verdi komen voorbij, maar ook de Bolero van Ravel en Morgenstimmung uit de Peer Gynt Suite van Edward Grieg. En wat dacht u van de Radetzki Marsch van Johann Strauss. Ook traditioneel werk voor blaasorkest van de Nederlandse componist Jacob de Haan zal vertolkt worden.

Een speciale rol is weggelegd voor klarinettiste Mandy Poulus die zal soleren in Gloom, een compositie van de Bergse musicus Maarten Stalpers. Dit prachtige ingetogen werk is door dirigente Judith van Boven speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd voor de Scheldezonen.


Het winterconcert wordt gehouden op zondag 10 februari in de Theaterzaal van MFC Kloosterhof in Hoogerheide. De toegang is gratis. De zaal is open om 14.00 uur en het concert begint om 14.30 uur. Let op! In eerdere berichtgeving is per abuis 13.30 uur als starttijd aangegeven. Dit klopt niet.[l]