WK Veldrijden in 2023 weer naar Hoogerheide

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht vormt in 2023 wederom het decor voor het WK Veldrijden. Dat heeft de wielerbond Union Cycliste Internationale (UCI) vrijdag bekend gemaakt.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Het wordt voor het wielercomité GP Adrie van der Poel de derde keer dat ze het WK mogen organiseren. Hoogerheide heeft het WK al georganiseerd in 2009 (winnaar Niels Albert) en in 2014 (winnaar Zdenek Štybar). Voorzitter Jan Prop liet recentelijk nog weten graag nog één keer met het huidige comité, dat de GP Adrie van der Poel al twintig jaar organiseert, een WK te willen organiseren. Daarbij mikte het comité op 2022 of 2023. Het WK van 2022 is toegekend aan Fayetteville in de Verenigde Staten.

Bogense

Twee dagen nadat bekend werd dat het WK in 2023 naar Hoogerheide komt, werd het WK van dit seizoen verreden. Dat gebeurde in Bogense, Denemarken. Daar lukte het Mathieu van der Poel om na drie jaar eindelijk de regenboogtrui weer in de wacht te slepen. Hij kwam halverwege de twaalf rondes los van Wout van Aert, en reed solo over de finish. Van Aert reed lange tijd op de tweede plaats, maar werd vlak voor het einde nog ingehaald door Toon Aerts. Dankzij een valpartij van Aerts in de laatste ronde reed Wout van Aert uiteindelijk toch nog naar het zilver. David van der Poel kwam als twintigste over de streep.[l]