Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Woensdrecht heeft haar eigen Maestro

WOENSDRECHT - Dit weekend streden wethouder Henk Kielman, Niels van Elzakker en Marianne van de Pol in de theaterzaal van MFC Kloosterhof om de titel "Wie wordt de beste Maestro van de Gemeente Woensdrecht". Een concept gebaseerd op het bekende tv-programma, maar nu met een Harmonie Aurora tintje.

De Maestro's werden tijdens het concert beoordeeld door een vakkundige jury, die bestond uit Tonny de Jong, Ruud de Kort en Steven Adriaansen, de burgemeester van de Gemeente Woensdrecht.

'Marianne van de Pol
ging er met de titel
vandoor'

Zij gaven op basis van hun deskundigheid en smaak op het gebied van muziek de Maestro's een beoordeling. Maar de publieksjury gaf deze middag de doorslag. En zij kozen voor Marianne van de Pol. Zij kwam als beste Maestro uit de bus.

Harmonie Aurora baseerde zich met 'Wie wordt de beste Maestro van de gemeente Woensdrecht' op het populaire NPO programma Maestro. Daarin strijden acht bekende Nederlanders om de titel Maestro. De gaan de uitdaging aan om zich in acht weken tijd te ontwikkelen tot dirigent van het Orkest van het Oosten. Het programma wordt gepresenteerd door Frits Sissing. In 2017 won actrice Maartje van de Wetering de vierde editie van het programma.[l]

Afbeelding
Afbeelding