Het gezelschap tijdens diverse scenes.
Het gezelschap tijdens diverse scenes. N.Michielsen

Adolphine toneel brengt 'bokkesprongen'

OSSENDRECHT - Op vrijdagavond 15, zaterdagmiddag en zaterdagavond 16 februari is het weer zover. Dan is het weer de jaarlijkse uitvoering van het Adolphine toneel. We hebben er dit jaar lang naar gezocht, maar we denken weer een mooi stuk voor u te hebben. Het is een blijspel in 3 bedrijven en heet ‘Bokkesprongen’.

Het stuk is geschreven door D.J. Eggengoor en wordt geregisseerd door Helma Michielsen. Dit jaar hebben we oude bekenden die voor u zullen gaan spelen. Één oude bekende zal er echter niet terugkeren. Na 40 jaar trouwe dienst hebben we dit jaar afscheid genomen van ons geliefde decor. Het is vervangen door een schitterend nieuw decor gemaakt door Ossendrechts bekendste meubelmaker Arjan Pals. We hopen dat u allen komt om het nieuwe decor in te wijden met een leuk stuk uitgevoerd in zaal de vrede.

Toneelstuk
Het stuk begint op de ochtend van de verjaardag van Frederik Schotkikker (Jo van den Bergh) die vandaag 71 jaar oud wordt. Het is een feestelijke dag waarop Frederik vergezeld zal worden door veel visite. Als eerste komen de buren bij hem langs, het gaat om Renee (Jos Bogers) en Loes Bennenbroek (Helma Michielsen). Zoals op goede plattelandsburen betaamd komen zij helpen alles klaar te zetten voor het feest. Frederik en zijn overleden vrouw hebben namelijk nooit kinderen gehad. Wat niet wil zeggen dat hij geen “liefhebbende” familie heeft. Frederik heeft namelijk twee neven die beide getrouwd zijn. Zo is er het echtpaar Harm (Nick Michielsen) en Roos Velzeboer (Monique Vosse) en het echtpaar Lambert (Johan van Diesen) en Geesie Prigge (Yvonne Rijk). Naast de neven heeft Frederik ook nog een schoonzus Sijbeltje Schotkikker ( Lisa Jansen). Frederik en de buren zorgen dat alles er netjes en verzorgd uitziet, de familie is namelijk op zijn geld uit en zou graag hebben dat Frederik alles verkoopt en naar een bejaardenhuis vertrekt. Frederik staat echter nog midden in het leven en ziet dit totaal niet zitten. Hij heeft nog hele andere plannen voor de rest van zijn leven. Daarom is er nog een mysterieuze gast die ten tonele verschijnt het gaat dan om Edeltraut Auguste Grüber (Henny Bogers). De ontmoeting met Edeltraut blijkt niet de eerste te zijn, Frederik blijkt haar al jaren te kennen. Er worden wilde plannen gemaakt op het feest en dit bevalt de familie helemaal niet. Dan lijkt het uit eindelijk heel slecht voor Frederik en Edeltraut af te lopen, maar is dat wel zo? En hoe zal het de familie vergaan in deze tijd van verwarring?

Kaarten
Wilt u weten wat er met Edeltraut en Frederik gebeurd? Of ben u nieuwsgierig wat zijn familie allemaal in petto heeft? Zorg dan dat 15 en 16 februari in uw agenda staat aangestreept. Kaarten zijn verkrijgbaar bij snoepwinkel “Het Zoete Rijk” en bij café “zaal de Vrede” beide te Ossendrecht. Als u geluk heeft is het mogelijk om kaarten aan de zaal te kopen. Wij hopen van harte u tijdens een van de uitvoeringen te mogen verwelkomen! [l]